keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Loppuelämäni american pancakes




Ennen gluteenittomuutta minulla oli tapana tehdä silloin tällöin amerikkalaisia pannukakkuja. Minulla oli aina kaapissa sellaista lisää vain munat -jauhoseosta, mutta nyt siihen ei voi enää turvautua.

Välillä on kiva tehdä kotona sunnuntaibrunssi ja tavoitella sellaista hotelliaamiaisen tunnelmaa. Brunssille kuuluu ehdottomasti amerkkalaiset pannukakut kaikkine lisukkeineen, ja löysin uuden ohjeen jota halusin testata. Tähän astiset kokeilut eivät ole tuottaneet tulosta, joten odotukseni eivät olleet tässäkään kovin korkealla.

Taikina oli aluksi niin paksua, että se jäi pannulle vain kasaksi, joten lisäsin hieman piimää sekä lorauksen vettä. Voit siis ihan hyvin lisätä nesteitä, jos taikinasi on liian paksua. Lopulta taikina oli sopivaa ja pannukakut alkoivat saavuttaa oikeaa muotoaan. Näitä oli helppo paistaa ja pannukakut pysyivät hyvin kasassa.

Mielestäni amerikkalaisten pannukakkujen kuuluu olla kuohkeita ja sellaisia, että ne imevät hyvin vaahterasiirappia itseensä. Ja nyt voin ilolla kertoa, että tästä taikinasta tuli juuri oikeanlaisia ja myös maku oli täydellinen eli tässä on loppuelämäni american pancakes -ohje! 


Amerikkalaiset pannukakut

4 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta 
4 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta 
1 tl ruokasoodaa 
0,5 tl ksantaania
0,5 tl suolaa 
4-5 dl piimää (+ vettä tarvittaessa)
2 munaa
3 rkl sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään käsivispilällä ja vatkaa kunnes taikina on tasaista ja paakutonta. Laita pannuun kauhallinen taikinaa. Se ei leviä samalla tavalla kuin lettutaikina, joten jos sinulla on iso pannu, niin voit laittaa kaksi vierekkäin.

Paista keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia tai kunnes näet pieniä kuplia pannukakun pinnassa. Käännä ja paista jälleen 2-3 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Tarjoile hedelmien, marjojen, nutellan tai vaahterasiirapin kanssa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Näitä aina välillä tarvitsee, vaikka itse ei ole gluteeniton. Herkullisen näköisiä pannukakkuja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tuosta ohjeesta! Asun Kanadassa ja usein Suomi-vieraita saadessani olen tarjonnut heille amerikkalaisia, valmijauheista tehtyjä, pannukakkuja. Kaupoista niitä löytyy pilvin pimein! Täällähän, ainakin Thunder Bayssä, suomalaiset letut ovat valtavan suosittuja omankin Kanadassa syntyneen jälkipolven keskuudessa, mutta suomalaisille vierailleni haluan tarjota vaahterasiirapin kera amerikkalaisia lettuja. Koska itse olen innostunut leipomiseen mietin pääni puhki, että mitä tarjoaisin toiselle vieraistani, jolla on tuo kiusallinen viljavaiva. Facebook tuli avuksi tämän sivuston myötä sinun sivustosi Anna. Luulen, että löydän sivultasi muitakin ohjeita! Kiitos ja kesän jatkoa!

    VastaaPoista