perjantai 30. kesäkuuta 2023

Nostalgiaretki
Kävin tällä viikolla pyörähtämässä vanhoilla kotikulmilla. Nuorena Helsinkiin muutettuani asuin yli viisi vuotta Lauttasaaressa. Pidin siitä sillon ja pidän siitä edelleen.

Lauttasaaressa aloitin itsenäistymisen, valmistuin ammattikoulusta, alotin seurustelun, menin kihloihin ja julkaisin ensimmäissen runokirjan. Siellä on paljon tärkeitä muistoja ja olen aina rakastanut Lauttasaaren luontoa. Lähdimme miehen kanssa nostalgiaretkelle, kävimme vanhan kerrostaloni ulkopuolella sekä kiersimme saaren rantaviivaa pitkin. Alotimme retken käymällä pizzalla, sillä ensimmäinen riitamme koski silloin nuorena pizzan täytteitä!
 Ystäväni opetti minulle silloin kun asuin siellä, etten voi eksyä saarella, jos seuraan rantaa. Tähän neuvoon tukeudun edelleen, kiitos siitä. Koko matkaa emme menneet ihan rantaviivaa pitkin, sillä minulla on sieltä pienet traumat. Olin ulkoilemassa ja hiekkatie alkoi viettää pyörätuolini renkaiden alta mereen päin. Onneksi paikalla oli joku lenkkeilijä - ja ehkä myös pari suojelusenkeliä.

Rannalla on edelleen kaunista ja tuntuu, että meri on siellä jotenkin enemmän läsnä kuin täällä Vuosaaressa. Ehkä se vaikuttaa, kun siellä luonto on koskemattomampaa ja rantaan pääsee lähemmäs. Kävelimme siellä vanhoja reittejä - niin kuin silloin seurustelun alkuaikoina - ja itse etsin tiettyjä kohteita, joita olisin halunnut valokuvata. Vanha kelopuu ja neliön mallinen kivilohkare jäi kuitenkin löytymättä, liekö ne enää siellä missään.  Tänä kesänä täytyy ehdottomasti tehdä vielä toinen retki kesäiseen Lauttasaareen, sillä yksi olennainen juttu jäi tekemättä. Siitä lisää sitten, kun käyn siellä taas!
4 kommenttia:

 1. Lauttasaari on kyllä ihana 💗 Itse muutin tänne vähän niinkuin vahingossa 11 vuotta sitten Kalliosta, kun etsin huokeampaa vuokra-asuntoa (nyt hinnat ovatkin aivan eri luokkaa!). En ollut aikaisemmin edes käynyt Lauttasaaressa, vaikka Helsingissä olin asunut tuolloin vuosia - mutta uskon, että joku minut tänne johdatti, sillä rakastan asua täällä. Ihanaa kesän jatkoa 💕

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos, kun jaat tämän kauniin ja nostalgisen tarinan Lauttasaaresta. On hienoa kuulla, miten se merkitsee sinulle niin paljon ja miten siellä tapahtuneet asiat ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen elämääsi.

  Lauttasaaren luonto kuulostaa todella upealta ja pystyn kuvittelemaan, miten kauniita maisemia siellä onkaan. On hienoa, että löysit tuon ystäväsi antaman neuvon rannan seuraamisesta, jotta et eksyisi saarella.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihani vehreitä kuvia! :) Ranta on aina ranta, itsekin kaipaisin veden äären ei niin väliä onko se järvi vai meri, kunhan olisi vettä. :)

  VastaaPoista
 4. Lauttasaari on mulle tuntemattomampi alue mitää muu Helsinki. Jotenkin se ei ole vetänyt minua sinne. Olen toki käynyt siellä ja ompelukonesairaalani on siellä. Mutta en ole ajatellut, että siellä voisi olla noin upeat ulkoilupuitteet.

  VastaaPoista