sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Porkkanakakkukeksit


Löysin mielenkiintoisen reseptin, jota oli heti pakko testata. Ihastuin porkkanakakkuun vasta viime syksynä, mutta en ollut ikinä ennen kuullutkaan tällaisista porkkanakakkukekseistä!

Nämä kyllä olivat mielestäni enemmänkin pikku leivoksia kuin keksejä. Sisus oli ihanan pehmeä ja kuorrute täyteläisen herkullinen. Tein näitä ystäväni lapsen synttäreille, ja kaikki vieraat sanoivat, että "jatkoon". 

Ohjeessa kerrottiin, että keksejä tulee 15 kappaletta, mutta minulla tuli 24. Nämäkin olivat mielestäni aika suuria, joten sanoisin, että tästä tulisi 30-34 sellaista sopivan kokoista. Kuinkakohan isoja reseptin tekijä on tehnyt? Alkuperäisessä ohjeessa luki myös, että keksitaikinaa pitäisi hetki pakastaa, kun sen on kauhonut pellille. Itselläni ei kuitenkaan ollut pakastimessa uunipellin mentävää aukkoa, joten otin riskin ja paistoin ilman välijäähdytystä. Taikina ehkä leviäisi kauniimmin, jos se olisi kylmää, mutta muuta funktiota en sille keksinyt. Eli jos haluat täydellisen pyöreät keksit, niin laita ne hetkeksi pakastimeen ennen paistamista.

Koristelin keksini oranssin keltaisilla strösseleillä ja lopputulos näyttikin sopivasti hieman porkkanaraasteelle. Näistä tuli kauniita ja maistuvia, suosittelen kokeilemaan!


Porkkanakakkukeksit

200 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
4,5 dl glut.jauhoseosta (Virtasalmi)
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 porkkanaa raastettuna

Kuorrute:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
4-5 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja porkkanaraaste. Tee pellille kasoja, älä litistä. Jätä kekseille tilaa levitä. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia. Sekoita kuorrute ja kuorruta keksit, kun ne ovat kunnolla jäähtyneet. Kuorruta aina vain se määrä mitä tarvitset, sillä kuorrute pehmentää keksejä entisestään. Koristele mantelirouheella tai strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti