sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Poke bowl

Kuumina hellepäivinä mietin mitä söisin päivälliseksi, kun olin syönyt jo ihan riittämiin eri variaatioita pasta- ja kesäperunasalaatista. Yhtäkkiä muistin poke bowlin olemassaolon, ja voi että miten hyvää se olikaan! 

Voit rakentaa kulhon melkeinpä mistä tahansa, mutta useimmiten pohjana käytetään riisiä tai nuudelia ja kalaa. Kulhoa voi täydentää haluamillaan vihanneksilla ja mauilla, mutta itse pidän sellaisista aasialaistyyppisistä ratkaisuista. Omia suosikkitäytteitäni poke bowlissa on tuore ananas, edamame-pavut, kurkku, porkkana sekä seesamissiemenet. Tykkään, että kulhossa on eri makuja, joten käytän yleensä teryaki-kastiketta, majoneesia, chiliä ja limeä.

Ensimmäisenä päivänä tein kulhoni graavilohesta. Pohjaksi keitin ihan basmatiriisiä, sillä sushiriisi oli loppunut. Riisin päälle tein osioita eri täytteistä. Yhteen osioon pilkoin kurkkua, toiseen graavilohta. Kolmanteen osioon paistoin edamame-papuja sekä tuoretta ananasta. Tuore ananas on niin hyvää paistettuna! Lopussa lisäsin pannulle teryaki-kastiketta, chilihiutaleita sekä katkarapuja. Pannulle piti laittaa vielä porkkanasuikaleita, mutta unohdin. Lopuksi laitoin annoksen päälle hieman majoneesia, srirachaa, reilusti limemehua sekä seesaminsiemeniä. 

Toisena päivänä käytin myös riisiä ja kurkkua, sekä paistettua ananasta ja soijapapuja teryaki-kastikkeessa. Proteiininia käytin tonnikalaa, jonka joukkoon sekoitin hieman majoneesia, wasabia, tuoretta punaista paprikaa sekä limeä. Ja vinkkinä, että jos tätä jää yli, niin se on älyttömän hyvää myös tumman leivän päällä tai wrapin täytteenä! Tälläkin kertaa viimeistelin annoksen seesaminsiemenillä. 

Helppoa, raikasta ja terveellistä. Poke bowl on kiva ruoka vaikka illanistujaisiin, sillä pohjan päälle voi jokainen kasata haluamiaan täytteitä ja kastikkeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti