lauantai 1. kesäkuuta 2024

Kesäperunasalaatti

 

Keitin viikolla hieman liikaa uusia perunoita, sillä välillä vieläkin epähuomiossa kokkaan kahdelle. Mietin mitä tekisin ylijääneistä perunoista, ja päädyin kesäperunasalaattiin.

Olen joskus tehnyt perunasalaattia ihan perinteisellä reseptillä, mutta nyt halusin jotain kesäisempää vivahdetta. Tekemäni salaatti muistuttaa hieman nizzansalaattia, mutta ilman kapriksia tai oliiveja, koska en pidä niistä. En myöskään löytänyt kaupasta vielä uuden sadon herneitä, joten tällä kertaa käytin ihan vain pakasteherneitä.

Purjon voit vaihtaa ihan mihin vain haluamaasi sipuliin - tähän sopii niin punasipuli, kevätsipuli kuin ruohosipulikin. Itse pidän eniten purjon miedosta mausta. Kesäperunasalaattia voit tarjota grilliruoan kanssa tai tehdä siitä ruokaisamman lounassalaatin lisäämällä päälle vaikkapa tonnikalaa, niin kuin itse tein. Mietin olisiko tähän sopinut raikastajaksi vielä omenaa, mutta en sitten kuitenkaan uskaltanut lähteä kokeilemaan. 

Voit täydentää kermaviilikastikkeen makupalettia lisäämällä joukkoon jotain tulista tai voit kokeilla kermaviilin tilalla yrttistä pestoa. Peston kanssa en tosin lähtisi anjovista yhdistämään, mutta siinä tapauksessa voit laittaa sen tilalle esimerkiksi fetaa. Tämä oli ihan mukavan kesäinen ruoka, mutta jatkossa kyllä syön kesäperunani mielummin suoraan kattilasta. 


Kesäperunasalaatti

uusia perunoita keitettynä
anjovista
herneitä
keitettyjä munia
maustekurkkua
tilliä
purjoa

Kastike

1 prk kermaviiliä tai creme fraichea
1 tl dijonsinappia
suolaa, pippuria
ripaus sokeria tai hunajaa

Keitä perunat suolatussa vedessä tillin kanssa. Jäähdytä kypsät perunat. Keitä munat ja jäähdytä. Pilko kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti