maanantai 7. marraskuuta 2016

Borschstrone


Eilen vietimme todella laiskan sunnuntain; kävimme ulkona syömässä, vuokrasimme leffan ja sen kylkiäiseksi piti tietenkin olla tolkuton määrä irtokarkkeja. Tänään olikin sitten hyvä aloittaa viikko ihan tavallisella arkiruoalla.

Olen kehitellyt tämän keiton joskus kun vielä asuin yksikseni. Kaipasin jotain uutta ja päädyin yhdistelemään kahta eri ruokaa. Tämä keitto on siis saanut vaikutteita borschkeitosta ja minestronekeitosta, joten olenkin nimennyt sen leikkisästi borschstroneksi.

Borschstroneen tarvitset punajuuria, perunoita, porkkanaa, herneitä, kinkkua, pastaa, kasvisliemikuution sekä vettä. Keiton salaisuus puolestaan piilee valkosipulicremefraichessa ja valkopippurissa. Creme fraiche sakeuttaa liemen mukavasti ja valkopippuri tuo hyvää potkua. Ensimmäisellä kerralla tätä tehdessäni keittoon sujahti hieman liikaa valkopippuria, mutta totesin sen sopivan siihen oikein hyvin, ja niinpä olen aina laittanut sitä "vähän liikaa".

Kannattaa kokeilla, borschstrone on oikein oivallinen pakkaspäivän ruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti