keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Urakoitsijan vapaapäivä


Joulu tulla jolkottaa kauheaa vauhtia, ja tuntuu, että juuri kun saan kaiken tehtyä, on se jo ohi. Siksi onkin syytä nauttia joulusta jo hyvissä ajoin, sillä ei se varsinainen joulu riitä mihinkään.

Olen tässä viime päivinä yrittänyt hieman nostattaa joulumieltä. Kaivoin jouluvalot ja -kyntteliköt esiin, laitoin radion jouluisalle taajuudelle ja aloitin jouluherkkujen valmistelun! Ensimmäisenä oli vuorossa piparitalo.


Piirtelin paperille talon kaavat ja hain kaupasta neljä kiloa taikinaa. Taikinamäärästä voinee päätellä, ettei ole mikään ihan kämmenen kokoinen mökki tuloillaan. Mielestäni talo on aina parempi rakentaa kaupan taikinasta, sillä se on jotenkin jämäkämpää. Ja talon kohdalla se maku ei ole se tärkein, varsinkin kun siitä ei saa hävitä yhtään kulmaa ennen aattoa. Se on koriste, ei syötäväksi tehty. 

Kaavojen ja pizzaleikkurin avulla on helppo valmistaa talon rakenteet. Perustuksista ei kannata tehdä liian ohuita, ettei lopputuloksena ole kasassa oleva pipariläjä. 


Eilen sain talon osat leivottua ja koristeltua. Minusta on aina kiva miettiä mikä karamelli näyttäisi miltäkin, jotta tulisi mahdollisimman aidon näköisiä yksityiskohtia. Tähän taloon tein tiilikaton Fazerin Pihlaja -karkeilla, Marianne -kuulat sopivat hyvin lumilyhdyksi pihalle ja Royal -suklaalevy näyttää ihan puiselle aidalle! Mahtavuutta!

Talon seinämät odottavat vielä rakennusurakoitsijan viime silausta - katsotaan josko lähipäivinä saisin mökin pystytettyä :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti