tiistai 22. marraskuuta 2016

Ei yllätyksiä


Tympeää arki-iltaa on syytä vähän piristää hyvällä ruoalla. Meidän ruokapöydässä vietettiin pitkästä aikaa texmex -painoitteista maanantaita, johon kuului kanaburritoja sekä tietenki nachoja. Olen aika nirso joidenkin ruokien suhteen ja yksi kompastuskiveni on salsa. Kaupan valmiit salsat ovat aina liian yllätyksellisiä minun makuuni, sillä mielestäni salsan pitää olla tasaista ilman sattumia. Niinpä olen alkanut tekemään salsan itse, sillä se on oikeastaan aika helppoa.

Tämän arkisen, nopean salsan saat tehtyä helposti valmiista tomaattimurskasta. Itse käytin tällä kertaa chilillä maustettua murskaa, mutta myös naturel tai valkosipuli sopivat tähän. Lisäksi tarvitset sipulia, valkosipulia, jauhettua korianteria, suolaa, pippuria sekä limemehua. Mukaan voi laittaa myös tuoretta korianteria, mutta itse en pidä sen mausta. Tulisuutta saat lisättyä mukavasti tuoreella tai kuivatulla chilillä, mutta kiireen keskellä on cayennepippuri oiva kaveri. Sitä vain ripaus ja avot! 

Itse pilkon ja paistan sipuleita hieman, sillä muuten maku on liian voimakas. Mutta jos raaka sipuli miellyttää, niin ei tarvitse kuin laittaa ainekset kulhoon ja surauttaa sauvasekoittemella tasaiseksi. Teen salsani kokeilumenetelmällä, eli maistelen ja lisäilen mausteita kunnes se on sopivaa. En siis osaa kertoa mitään määriä mausteille, mutta laita kieli töihin niin saat siitä juuri sinulle sopivaa. Salsa on aina parempaa seuraavana päivänä, joten jos ehdit, kannattaa se tehdä jääkaappiin odottamaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti