torstai 23. helmikuuta 2017

Pasta speciale


Ajattelin jakaa teillekin tämän ystävänpäivän lihapullapastan ohjeen, sillä se oli melkoisen hyvää. Teen tomaattista jauhelihakastiketta spagetin kera melko usein, ja nyt olikin hieman haastavaa olla tekemättä tästä täysin saman makuista. Periaatteessa kun kaikki ainekset kuitenkin ovat aika samat, liha vain on pyöreämmässä muodossa. Katsoin hieman suuntaviivoja Nigella Lawsonin ohjeesta, mutta oikeastaan loppupeleissä vedin kyllä kaiken ihan hatusta. 


Käytin n. 500 grammaa jauhelihaa, josta osa oli possua. Yleensä teen lihapullat pelkästä naudan jauhelihasta, mutta näihin ajattelin ottaa hieman possua mukaan. Pullat olivat kovin pehmeitä ja meheviä, en tiedä johtuuko se possusta vai siitä, että niitä ei sinänsä paistettu vaan keiteltiin siinä tomaattikastikkeessa. 

Mutta, jauhelihan joukkoon laitoin siis kermaa, korppujauhoja, munia, raastettua parmesaania, sipulia ja valkosipulia. Maustamiseen käytin pelkästään mustapippuria, suolaa ja oreganoa. Annoin taikinan hetken aikaa maustua ja valmistin sillä välin tomaattikastikkeen.

Tomaattikastikkeeseen käytin kaksi tölkkiä tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, balsamicoa, suolaa, sokeria, oreganoa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Laitoin vähän myös vettä, sillä keittelin sitä aika pitkään. Sitten vain pyörittelin pienen pieniä lihapullia kastikkeen sekaan ja annoin hautua kannen alla kypsäksi. Osan lihapullataikinasta laitoin pakastimeen, sillä pullia olisi tullut liikaa suhteessa kastikkeen määrään. Lopuksi keitin spagettia ja sekoitin sen kastikkeen joukkoon. Päälle vielä hieman raastettua parmesaania ja täyteläinen lihapullapasta oli valmis nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti