perjantai 3. helmikuuta 2017

Keitto leivässä


Joskus ihan perusruokakin maistuu paremmalle ja ateria saa uuden säväyksen, kun annoksen tarjoilee eri tavalla. Tänään lautanen tuntui kovin tylsältä vaihtoehdolta, joten ajauduin tarjoilemaan ruoan leivästä. Kyllä, luit oikein - leivästä. Leikkasin siitä hatun pois, koversin keskelle kolon, ja johan alkoi leipä muistuttaa kulhoa. 

Tunnusteltuani leipähyllyllä pussien läpi leipien pohjien kovuutta, päädyin ostamaan kaksi keskikokoista kauraleipää. Ajattelin, ettei pohjan sovi olla liian pehmeä, jottei keitto valu läpi. Leivän voi toki tehdä itsekin, mutta juuri tänään minulla ei ollut siihen aikaa.


Keittohan voi olla mikä tahansa - erityisesti suosittelisin sienikeitolle tätä ratkaisua. Sienikeitto kun ei ole kovinkaan tuhtia, niin leivällä saisi mukavaa ruokaisuutta siihen. Itse kuitenkin päädyin tällä kertaa kana-nuudelikeittoon, sillä sitä nyt vain sattui tekemään mieli. Laitoin siihen makeaa maissia, kuutioitua sipulia ja kuorimaveitsellä suikaloitua porkkanaa. Maustoin keiton currylla, sitruunalla, hunajalla, inkiväärillä ja ripauksella rakuunaa. Sakeutin lientä hieman maissijauhoilla ja lopuksi lisäsin lorauksen kermaa. Tein keitosta tarkoituksella hieman paksumman ja muhennosmaisemman, jotta se varmasti pysyisi leivän sisuksissa. Ja hyvinhän se pysyikin!


Tämä ei tosiaan ollut ehkä se kauraleipään helpoimmin yhdistettävä makupaletti, mutta ihan hyvää se oli silti. Leipää oli kiva murentaa kulhon reunoilta keiton sekaan ja ehkä juuri se teki tästä vähän paremman perjantaiaterian! 

1 kommentti: