tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kaksi uutuutta



Keittiööni on ilmaantunut taas täysin uusis asioita. Tai ei nyt ehkä ihan täysin uusia, mutta sinnepäin. Olen innostunut tuoreesta, esikypsentämättömästä maissista sekä purppurabataatista. Olen jo kauan miettinyt onko tuollaisen tuoreen maissin valmistaminen jotenkin vaikeaa ja tänä kesänä päätin vihdoin kokeilla. Maissintähkät ostoskoriin ja kotona sitten ihmeteltiin, että mitähän niille oikein tulisi tehdä.

Löysin ohjeen, jossa maissintähkiä keitettiin ensin viisi minuuttia ja sen jälkeen paistettiin toiset viisi minuuttia. Kuoret kirjaimellisesti vain revitään pois ja kaikki siimaa muistuttavat jouhet kannattaa nyppiä huolellisesti irti. Sitten vain tähkät kiehuvaan ja suolattuun veteen, sieltä voin kanssa paistinpannulle ja lopuksi ripaus suolaa päälle.

Mietit varmaa, että oliko niissä nyt sitten eroa niihin esikeitettyihin! No oli! Maissi oli oikeasti rapeaa ja rouskuvaa. Se ei myöskään ollut niin makeaa kuin esivalmistellut ja se sellainen tietynlainen nahkeus oli tipotiessään. Ehdottomasti jatkoon!

Toisena uutuutena tulee bataatti. Eikä mikä tahansa bataatti vaan kauniin violetti purppurabataatti. Bataattejä löytyy eri väreissä aina vaaleasta oranssiin ja tähän violettiin, vähän niin kuin porkkanoita ja punajuuriakin on eri väreissä. Sanotaan, että violetin värinen lajike sisältää suurempia määriä antioksidantteja, joiten se saattaa ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja. Kaverini myös väitti, että tämä maistuu erilaiselta kuin se perinteinen oranssi bataatti, joten pakkohan sitä oli kokeilla.

Ihan perus kaupasta en tätä kuitenkaan löytänyt, vaan piti käydä kauppahallin vihannesmyyjän luona. Kuoren alta paljastui kaunis, hieman punakaalin sävyinen juures ja laitoin sen ihan vain lohkoina uuniin - suolan, pippurin ja öljyn kera.

Tästä bataatista en osaa nyt varmaksi sanoa, että maistuiko se todellakin erilaiselle vai kuvittelinko vain, koska se ei näyttänyt perinteiselle bataatille. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että se ei ollut ihan niin makea kuin oranssi versio. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia kumpikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti