perjantai 12. kesäkuuta 2020

Kotikeittiön ihmevoide



Terveisiä taas kosmetiikan kotikeittiöstä! Tällä kertaa paneuduin jalkavoiteisiin, sillä yhdellä jos toisellakin tuntuu olevan kantapäät kuivana ja halusin ilahduttaa. Jalkavoiteita varten tilasin shea- ja kaakaovoita, sekä eteeristä laventeliöljyä ja E-vitamiinitippoja. Shea- eli karitevoi valmistetaan karitepuun pähkinästä, ja se sisältää jo luonnostaan paljon vitamiineja. Se hoitaa, kosteuttaa, vahvistaa sekä suojaa ihoa. Sheavoi auttaa myös ihosoluja uusiutumaan nopeammin, jonka ansiosta pienet haavaumat ja ihon vauriot, kuten raskausarvet, paranevat nopemmin.

Kaakaovoi puolestaan on kaakaopapujen siemenistä uutettua rasvaa. Sheavoin tavoin kaakaovoi syväkosteuttaa ihoa ja sen korkea E-vitamiinipitoisuus auttaa korjaamaan ihosolujen uudistumista. Kaakaovoi on kuitenkin hyvin rasvaista ja tukkii ihohuokosia, siksi sitä ei suositella kasvojenhoitoon.



Laitoin vesihaudekattilan yläosaan suurinpiirtein yhtä paljon sheaa ja kaakaovoita eli ehkä noin 100 grammaa kumpaakin. Lisäksi käytin huulirasvoista ylijääneen mehiläisvahapalan, ja kun rasvat olivat sulautuneet yhteen, niin lisäsi vielä noin desin manteliöljyä. Kaadoin kuuman seoksen vatkauskulhoon ja annoin jäähtyä pöydällä kymmenisen minuuttia. Jäähtynyttä seosta vatkattiin sähkövatkaimella hetken aikaa, jonka jälkeen se meni jääkaappiin jäähtymään vielä noin kymmeneksi minuutiksi. Kannattaa valita tarpeeksi syvä vatkauskulho, sillä rasva roiskui melkoisesti vatkatessa.

Jääkaapissa jäähtynyt rasvaseos vatkattiin vielä uudestaan, ja lopputuloksena oli silkkisen pehmeä, hieman majoneesimainen vaahto. Lopuksi lisäsin mukaan kymmenisen tippaa tuoksuvaa ja hoitavaa laventeliöljyä sekä E-vitamiinitippoja. Laventelia on kautta aikojen käytetty ihonhoidossa, ja itse innostuin laventelista viime syksynä. Sen eteerinen öljy ehkäisee ihotulehduksia ja edistää haavaumien paranemista. Lisäksi laventeli lisää ulkoisesti käytettynä myös pintaverenkiertoa, joten se on juuri oivallinen tähän jalkavoiteeseeni.

Lusikoin valmiin jalkavoiteen puhtaisiin purkkeihin, ja ylijääneen lusikallisen levitin testiksi omiin jalkoihini. Voide oli ihanan pehmeää, ja se tuoksui huumaavasti laventelin ja kaakaovoin yhdistelmälle. Se kuitenkin oli hyvin, hyvin rasvaista eikä oikein tahtonut imeytyä, joten laitoin yöksi sukat jalkaan. Laventelin ihana tuoksu seurasi minua koko illan ja aamulla yllätyksekseni rasva ei ollut vieläkään imeytynyt. Jalat oli ennemminkin vain tahmeat, joten jouduin pesemään rasvan pois. Lopputuloksena oli kyllä pehmeät jalat, mutta jatkossa tiedän, että itse laitan tätä vain yöksi, jos olen menossa aamulla suihkuun. Mutta toisaalta, tämä on varmasti tosi hyvä tuote juurikin niille lohkeileville kantapäille, joista alussa puhuin. 

Seuraavaksi pitäisi keksiä kuinka saisin tehtyä hieman kevyemmän voiteen, jota voisi käyttää koko kropalle tahmaamatta kaikkia vaatteita tai lakanoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti