maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kolmen kalan rullat


Vaikka kuumimmat hellepäivät ovat kai toistaiseksi takanapäin, niin tahdon esitellä teille mainion hellepäivän ruoan. Kesällä harvemmin tekee mieli höyryävää lihapataa tai perunaa ja nakkikastiketta. Ennemminkin kylmä kuskussalaatti tai kerrosleivät houkuttelevat. Tällä kertaa kuitenkin valmistin kolmen kalan wrappeja, jotka ovat täynnä makua, helppo tehdä ja ne voi ottaa vaikka puistoon mukaan.

Pielisen luonnonkala on uusi kalasuosikkimme. Purkki sisältää saatavuudesta riippuen erilaisia kotimaisia luonnonkaloja, yleensä mm. lahnaa ja säynettä. Tämä on ekologisempi vaihtoehto tonnikalalle ja vieläpä todella hyvää.


Nimesin nämä kolmen kalan rulliksi, vaikka eihän katkarapu edes ole kala, mutta se nimi vain sopi niin hyvin. Tein rullien väliin tahnan, johon käytin valmista rapuskagenia, kreikkalaista jogurttia, tölkillisen tuota luonnonkalaa sekä mausteeksi pippuria ja sitruunanmehua. Suolaa en lisännyt, sillä skagenissa ja graavilohessa on sitä jo aivan riittämiin. 

Rullan pohjana käytin gluteenittomia tortillalettuja, mutta näihinhän voi käyttää vaikka juuri paistettuja suolaisia lettuja. Aloitin rullien täyttämisen rapealla jääsalaatilla, jonka päälle laitoin siivun graavilohta, sen päälle sitä skagen-kala tahnaa, kurkkua, tilliä, katkarapuja sekä aurinkokuivattuja tomaatteja makeutta tuomaan. Sitten vain rullalle, keskeltä poikki ja kauniisti tarjolle. Erittäin herkullinen ja raikas kesäruoka, jota voi muunnella oman mielen mukaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti