torstai 31. joulukuuta 2020

Vuoden viimeinen

 

Tänään on vuoden viimeinen päivä ja samalla vuoden viimeinen juhla. Vaikka nyt ei kyllä kauheasti kokoonnuta juhlimaan ja katselemaan ilotulitteita, vaan ennemminkin kotipihalla tai parvekkeella pari tähtisädetikkua, sohvalla vähän sipsiä ja elokuvia. Niistä taitaa aika monen juhlinta tänään koostua.

Meillä oli ohjelmassa perinteiset uuden vuoden katkarapuleivät. Tämä on minun kotoa tullut perinne, sillä äidillä on aina tapana tehdä näitä uudenvuoden aattona. Katkarapuleivät toimivat meillä aina aaton ruokana, joten teen niistä tarkoituksella aika ruokaisat. Jos tarjoilet leivät vaikka alkupalaksi, niin osan täytteistä voi jättää pois. Levitän ensin paahtoleivälle reilun kerroksen ruohosipulituorejuustoa, seuraavaksi rapeaa salaattia ja tuorekurkkua, majoneesipohjaista rapusalaattia, keitettyä kananmunaa siivuina ja lopuksi tietysti reilu kasa katkarapuja. Päälle vielä tilliä ja lautaselle koristeeksi sitruunalohkoja, joita itse ainakin tykkään myös puristaa annoksen päälle. Teen aina kolme leipää kummallekin, joten tämä oli kyllä maittava ja täyttävä annos - liiankin täyttävä, sillä kummaltakin jäi yksi leipä iltapalaksi. 


Jälkiruoaksi tein ihanan hassut ja lapselliset jätskiannokset. Minttusuklaajäätelöä, sitruuna-lakritsijäätelöä, suklaakastiketta, vohveleita, kermavaahtoa, strösseleitä ja tähtisädetikut, jotka kruunasivat koko annoksen. Astioina käytin tänään ensimmäistä kertaa joulupukilta saamiani kulhoja ja lautasia. Toivoin Marimekon Oiva-sarjaan jatkoa, ja sitä myös sain. Meillä oli jo ennestään valkoista Oivaa, joten oli kiva saada siihen vähän väriä mukaan. Noita kulhoja olen kuolannut koko syksyn aina Citymarketissa käydessäni, sillä ne ovat olleet siellä tarjouksessa. Lukuisista hypistelyistä huolimatta ne jäivät kuitenkin aina hyllyyn, mutta nyt meillä on niitä kuusi kappaletta. Tuo väritys on vain niin kaunis ja sopii moneen kattaukseen. Myös musta-valkoiset Oiva lautaset ovat ihanat ja ruoka tulee niistä esille ihan uudella tavalla. Rakastan! 

Kaiken kaikkiaan tahdon toivottaa kaikille lukijoille onnellista uutta vuotta, ja toivotaan, että ensi vuosi on maailmanlaajuisesti parempi kuin tämä mennyt. Että saisimme taas olla ja elää normaalimmin, käydä tapahtumissa, keikoilla, kylässä, sukuloimassa, lomilla ja ihan missä vain. Itse kaipaan ehdottomasti eniten keikkoja ja kesäisiä festareita, joten niitä odotan tulevalta vuodelta sekä tottakai ihmisten tapaamista maskittomasti. 

Happy New Year! 

4 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta 2021! Me testasimme Crunch brunchin kotiin tilattavia "party boxeja", joissa oli valmiita leipiä, juustoja, hedelmiä ja jälkiruokatartalettejakin. Ainakin kerran oli kiva kokeilla - saa nähdä miten sitten jatkossa.

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa ja parempaa vuotta 2021 :D Toivottavasti tuosta yhdestä vieraasta päästään eroon jo :D

    VastaaPoista
  3. Katkarapuleivät näyttävät herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  4. NAM mitä herkkuja!
    Hyvää vuotta 2021 sinulle :)

    VastaaPoista