perjantai 19. maaliskuuta 2021

Muuttopuuhissa

Viime viikon lopulla sain yhtenä yönä pähkähullun idean ja seuraavana aamuna heti aamutuimaan olin jo toteuttamassa sitä. Ehkä on tullut tässä koronavuoden aikana oltua liikaa kotona, tai ehkä kaverin uusi kämppä innosti, mutta minun oli saatava sisustaa. Esitin asian miehelle niin, ettei hän voinut kieltäytyä ja kolme päivää myöhemmin oli lähes koko asunto käännetty ympäri. Vain makuuhuone pysyi koskemattomana.

Meillähän on kotonamme yksi ns. ylimääräinen huone, jossa avustajat majoittuvat. Nyt päätimme vaihtaa sen huoneen sekä tietokonehuoneen päittäin ja siinä samalla olohuonekin sai vähän uutta näkökulmaa. Huone, joka ei ole ollut tähän asti omassa käytössämme, on kiva kulmahuone, jossa on useampi ikkuna, siitä näkee suoraan parvekkeelle ja se on kertakaikkisesti ihanan valoisa. Hyllyt olivat seinällä jo valmiiksi, joten niiden alla oli luontevin paikka tietokonepöydälle ja huoneen kiinteisiin kaappeihin sain hyvin kaikki toimistotavarat, tulostuspaperit ja kansiot. 

Vanhassa tietokonehuoneessa ollut senkki ei enää sopinut uuteen huoneeseen, sillä patterit on niin hölmösti tuossa ikkunanurkassa, että senkki olisi jäänyt melkeinpä keskelle huonetta. Sen sijaan senkki pääsi toimittamaan tv-tason virkaa, jolloin vanha tv-taso myytiin ja mielestäni tämä on paljon parempi kuin se vanha. Tv on nyt huomattavasti korkeammalla kuin aiemmin ja se vaivasi miestä aluksi, mutta nyt hän tuntuu jo päässeen yli siitä. Kaiken lisäksi tuossa senkissä on nätit vitriinikaapit, joihin sain mukavasti vähän astioita, keittokirjoja ja viinilaseja, jolloin olohuoneen korkeat vitriinit ei näytä niin täyteen ahdetuilta. Ja nyt on mahdollista ostaa myös lisää ihania astioita.
Muutoksen myötä Elvis muutti uuteen tietokonehuoneeseen, ja se on viihtynyt siellä oikein hyvin. Tarkoituksenani oli kylläkin, että olisin saanut itselleni tuohon ikkunanurkkaan jonkun pöydän omille jutuilleni, mutta se nyt on vielä vaiheessa. Toisaalta kaipaan sellaista omaa aluetta, johon voisin jättää askartelujutut tai muut vastaavat levälleen, mutta toisaalta kun pieni pupu on tuossa niin onnellinen, niin en tiedä raaskiiko sitä enää muuttaa. Elvishän kyllä lähtee taas kesäksi lomalle äitini luo, joten en tiedä mitä nurkkaukselle keksii siksi ajaksi. 

Olohuoneeseen tarvitsisin ehdottomasti jonkun kukkapöydän tai kukkapylväitä, mutta en vain löydä mieluisia. Sinne sopisi nyt myös se paljon puhuttu pyöreä, vaalea nukkamatto, vaikka ei se edelleenkään ole kuraisten renkaiden ja koirantassujen kannalta se järkevin vaihtoehto. Se olisi vain niin hieno. Lisäksi uusi tietokonehuone kaipaa uusia verhoja ja tuolle tyhjälle seinälle ajattelin tehdä sellaisen valokuvaseinän. Mutta katsotaan miten tämä tästä kehittyy; saanko lopulta oman pöytänurkkauksen tai mahtuisiko olohuoneeseen kenties nyt yksi nojatuoli vieraita ajatellen? 

3 kommenttia:

  1. Hän on niin söpö otus :) Itsellä ollut aikanaan monta pupua mutta meillä on nyt allergisia, joten koirat riittää.

    VastaaPoista
  2. Se on jännä kuinka sitä keväällä innostuu kaikenlaisiin tempauksiin :D

    VastaaPoista
  3. Kivalta näyttää teidän koti. Minulla myös kevään tullen herää aina sisustusinto ja muutamia sisustusjuttuja onkin tullut ostettua. Tänä vuonna keskityn parvekkeen makeoveriin :D

    VastaaPoista