tiistai 6. huhtikuuta 2021

Viljelyautomaatti




Yhteinen puutarhaharrastuksemme sai uuden vivahteen, kun mies sai isältään syntymäpäivälahjaksi tuollaisen Click and grow - viljely-yksikön. Se on sisätiloissa ympäri vuoden käytettävä laite, joka kasvattaa, lannoittaa ja kastelee kasvit itsenäisesti, samalla kun se tarjoaa kasveille optimaalisen valaistuksen. Siinä on yhdeksän lamppua, jotka syttyvät ja sammuvat automaattisesti 8 ja 16 tunnin syklillä. 

Lamppujen lisäksi laitteessa on yhdeksän kasvatusastiaa, joista jokaisen pohjassa on antennimainen johdin. Säiliön pohjalle laitetaan neljä litraa vettä, josta kasvupohja imee johtimien avulla tarvitsemansa määrän eikä kasvien kastelusta tarvitse itse huolehtia. Säiliö ilmoittaa kun vesi on vähissä, ja säiliön täyttäminen on oikeastaan ainut asia mitä pitää itse tehdä. Muutoin laite huolehtii kasveista automaattisesti ja varmistaa, että ne saavat aina tarpeeksi vettä, valoa ja ravintoa. Paketin mukana tuli valmiita multakiekkoja, joissa on siemenet ja ravinteet mukana, ja kiekko vain asetetaan kasvatusastiaan ja annetaan kasvaa.

 Saimme kirsikkatomaattia, salaattia, metsämansikkaa, basilikaa ja chiliä, joista halusimme nyt ensin kokeiluun chilin, basilikan, salaatin sekä mansikan. Laitoimme ne kasvamaan lauantaina ja jo tänään salaatissa näkyy jotain pinnalla, eli kyllä se taitaa toimia. Kerrassaan mahtava lisä puutarhailuumme! 

4 kommenttia:

  1. Itse odotan, että pääsee istuttamaan omat herkut maahan. Ihan parasta on se, kun koko kesän voi syödä itse kasvattamia ruokia.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä tuo automaatti mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  3. Onpas kiva systeemi. Tuolla ei varmasti voi epäonnistua :D
    Itse laitoin vain ruukkuihin kasvamaan tomaattia, ruiskaunokkia, kehäkukkaa ja kranssia - saa nähä selviääkö niistä mikään parvekkeelle asti kasvamaan :)

    VastaaPoista
  4. Hauska istutussysteemi. Minäkin haluaisin tällaisen lahjaksi! Itse ole kasvatellut parvekkeelle basilikaa, timjamia, tilliä ja persiljaa. Ehkä tänä kesänä taas myös tomaattia, jossa vaikka saisin sen nyt tekemään tomaattejakin :D

    VastaaPoista