torstai 14. lokakuuta 2021

Enemmän kuin voileipägrilli



Ostimme viime viikolla pöytägrillin, sillä saimme miehen äidiltä lahjakortin Stockmannille. Alunperin lähdimme etsimään voileipägrilliä, mutta kun saimme voileipägrillin ja pöytägrillin samassa paketissa, niin eihän siitä voinut kieltäytyä.

Sage Adjusta Grill & Press lupasi olla helppokäyttöinen, tehokas ja laadukas, ja näin ensituntumalta olen ainakin ollut tyytyväinen. Voileipiä olimme jo kokeilleet iltapalaksi, mutta nyt grillasin ensi kertaa ihan kokonaisen aterian. Mies arveli grillin käryttävän kauheasti, ja tuumaili, että vähintäänkin kaikki ovet ja ikkunat pitäisi olla auki. Laite ei kuitenkaan käryttänyt yhtään ja melkeinpä ei edes liesituuletinta olisi tarvinnut laittaa päälle. Grillissä on etuosassa kätevä rasvakouru, johon ylimääräinen rasva valuu paiston aikana ja myös laitetta puhdistaessa se on näppärä, kun saippuavesi valuu suoraan kouruun. Kourun puolestaan voi pestä astianpesukoneessa, joten grilli on kaiken kaikkiaan todella helppo pitää puhtaana. 


Grillasin siis eilen päivälliseksi vihanneksia ja naudan sisäfilepihvit, sekä uunissa tein punajuuri-feta paistoksen. Grillauksen aikana valelin vihanneksia mausteöljyllä ja aterian kaveriksi tein chimichurria. Chimichurri on yrttinen ja hieman tulinen maustetahna Etelä-Amerikasta, ja se sopii lisukkeeksi niin vihannesten kuin lihankin kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan tai broilerin marinoimiseen, voileivälle tai salaattiin. 

Varsinaista grillin makuahan tällaisella sähkögrillillä ei ruokaan saa, mutta on se silti kiva lisä kokkailuun. Ruoka sitä paitsi valmistuu siinä todella nopeasti ja on se ehdottomasti monipuolisempi kuin pelkkä voileipägrilli. 

Chimichurri

1-2 tuoretta jalapenoa
1 sipuli
2 valosipulin kynttä
1 dl punaviinietikkaa
2,5 dl oliiviöljyä
1 nippu korianteria
1 nippu persilijaa
1 tl sokeria
suolaa
pippuria

Kuori sipulit ja ota jalapenoista siemenet pois. Voit pilkkoa kaiken pieneksi veitsellä tai laittaa ne tehosekottimeen. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Käytä grilli- tai uunivihannesten kanssa, grillatun lihan päällä, leivällä tai salaatinkastikkeena. 


4 kommenttia:

  1. Osuipa tämä postaus hyvään saumaan ��. Ollaan nimenomaan mietitty pöytägrilliä, koska tässä asunnossa ei ole pihaa eikä parvekkeella varmaan saa grillata. Tämä näppärä laite pelaistaisi meitä grillaushimon iskiessä.

    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, voileipägrilli on niin monipuolinen laite. Sillä voi tehdä vaikka ja mitä.

    VastaaPoista
  3. oi miten herkullisen näköinen annos! pitääkin tulla tänne tutkimaan lisää sun reseptejä! :) punajuurtakaan en muista koskaan itse kokanneeni tai edes säilykeviipaleina ostaneeni, vaikka tykkään kyllä sen mausta :o
    www.sangynalla.fi

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää! Meiltä löytyy tavallinen voileipägrilli. Ulkoa löytyy sitten tavallinen grilli, mutta mä olen jättänyt grillauksen täysin miehelle.

    VastaaPoista