tiistai 5. lokakuuta 2021

Palakaappi


 Nyt se paljon puhuttu keittiöremontti olisi sitten valmis! Mitään virallista remonttiahan täällä ei voi tehdä, kuten maalata ja huonekalujen siirtelykään ei ole järkevää. Kaikki kuitenkin muuttui, ja tässä olisi lopputulos!

Olen pitkään haaveillut sellaisesta aamiaiskaapista, joka löytyy vähintäänkin joka toisen keittiöstä. Aamiaiskaappi siis on yksinkertaisuudessaan kaappi, josta löytyy kaikki aamiaiseen tarvittava - kipot, kupit ja kulhot sekä kahvinkeitin, leivänpaahdin, myslit, murot ja niin edelleen. Meillä kuitenkaan ei ole kaappia, joka olisi tällaiseen sopiva, mutta sen sijaan meiltä löytyy sympaattinen taso hyllyineen. Keittiön sivutasolla ja hyllyillä on hyvin pitkään ollut esillä pastapurkkeja, riisiä, jauhoja ja öljypulloja. Olin kuitenkin loputtoman kyllästynyt sen katselemiseen sekä siihen, että keittiön työpöydältä loppui aina tila. Siksi vaihdoin nämä kaksi asiaa toisin päin, ja jo parin päivän jälkeen tuntuu kuin ne olisivat olleet aina näin. Tätä muutosta varten ostin yhden tarjottimen, pienen korin sekä lasipurkkeja, ja hintaa tuli n. 80 euroa. Purkkeja löytyi myös omista varastoista, mutta halusin kahvien olevan samannäköisissä patenttipurkeissa ja yksi tuollainen edestäpäin avattava oli myös saatava. Se vain nyt sattui sopimaan tähän aamiaishenkeen niin täydellisesti. Lisäksi ostin kolme pyöreää tablettia, sillä ajattelin pitkän pöytäliinan olevan epäkäytännöllinen tuossa kohtaa. Jos tippuu murusia tai kahvinporoja, niin voi tabletin vain ottaa näppärästi pois ilman, että tarvitsee tyhjentää koko pöytä siirtääkseen pöytäliinaa. No, ajatuksena ihan kätevä, mutta lopulta jouduin teippaamaan tabletit kaksipuoleisella teipillä kiinni pöytään. Ne nimittäin olivat niin liukkaat, että leivänpaahdin meni koko ajan edestakaisin, ja se puolestaan ei olisi ollut yhtään turvallista. 

Aamiaskaapiksihan tätä ei voinut nimetä, sillä emme syö aamupalaa. Iltapalakaappi kuulosti tyhmälle, ja vaikka ei ole edes kyse kaapista, niin jätimme vain etuliitteet pois ja nyt se on kaikessa yksinkertaisuudessaan palakaappi. Nerokasta! Halusin, että leivänpaahdin ja vedenkeitin rajaavat tämän alueen, joten siksi ne ovat eri puolilla. Hyllylle sain kauneimmat kahvikuppini esille, ja olisin halunnut siihen myös kulhoja ja leipälautasia, mutta tila loppui kesken, sillä purkkienkin piti mahtua. Toisaalta kulhot ja lautaset ovat tuon tason kaapeissa, eli ei ne nyt sinänsä kaukana ole. Ylähyllyltä löytyy kaikki mahdolliset kahvi- ja teepannut, sekä välipalakori. Ennen välipalapatukat ja pähkinät täyttivät leipäkoria, joten halusin niille oman pikku yksiön. Nyt leipäkorissa on vain leipää. 

Nimesin purkit dymolla, jolloin niistä tuli entistä nätimmät. Pastapurkit meni kaappiin kahvien tilalle ja kun kaurahiutaleet ja myslitkin muuttivat kaapista pöydälle, niin niiden tilalle mahtui hyllyillä olleita purkkeja. Kaikille löytyi lopulta tilaa, vaikka ensin tuntuikin mahdottomalta. Keittiön työpöydälle siirtyi ruoanlaittoon tarvittavat asiat eli öljyt, etikat ja sipulit. Näin tämä on jotenkin paljon järkevämpi ja käytännöllisempi - ruoanlaittoasiat ovat lähellä hellaa ja kahvitarvikkeet yhdessä paikassa. Työpöydällä on nyt myös enemmän tilaa laskea tavaroita ja jos vaikka leipoo, niin ei tarvitse siirtää kuin puinen leikkuulauta kaulitakseen. Ennen piti tyhjentää pois aika paljon enemmän ja pisteenä ii:n päällä talouspaperillekkin on vihdoin selkeä paikka eikä se vieri pitkin keittiötä. Niin täydellistä.

Tässä vielä kuvat siitä, miltä näytti ennen muutosta. Mitä olet mieltä, kumpi on parempi?


3 kommenttia:

  1. Erittäin onnistunut omannäköinen aamiaiskaappi. Olet luova kun keksit tehdä tällaisen. Itse iskin silmäni myös tuohon sinivalkoiseen pieneen hyllyyn tuossa alimpana. Aivan ihana!

    VastaaPoista