Pyjamabileistä jäi vaahtokarkkeja ja mielessäni alkoi pyöriä suklainen rocky road. Etsiskelin pitkän tovin sopivaa gluteenitonta ohjetta ja päädyin lopulta täysin jauhottomaan versioon.
Ajatuksissani oli sellainen yltäkylläisen suklainen ja täyteläinen browniepohja, jonka päällä on paahtuneita vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja kinuskia. Pähkinät vaihtui matkalla snickersiin ja pohja ei ollut niin täyteläinen kuin olisin halunnut.
Tarvitset kolme banaania, 3,5 desiä nutellaa, kolme munaa, kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta sekä 1,5 teelusikallista ruokasoodaa. Kaikki laitetaan tehosekoittimeen ja ajetaan tasaiseksi taikinaksi. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja itse laitoin sinne tänne vielä maapähkinävoisilmiä yllätykseksi. Pohjaa paistetaan 175 asteessa 35 minuuttia, mutta itse otin kakun 25 minuutin kohdalla pois ja lisäsin päälle vaahtokarkit sekä snickersit paloiteltuina. Paistoin vielä sen kymmenisen minuuttia vaahtokarkkeja vahtien ja annoin jäähtyä kunnolla. Lopuksi vielä ennen kakun paloittelua kaadoin päälle valmista kinuskikastiketta. Vaikka vuoka oli pieni, niin tästä sai hyvin 12 palaa, sillä pohja kohosi uunissa reilusti ja täytteineen kaikkineen tämä oli aika makeaa, joten isoja paloja ei tarvittu.
Ajattelin nutellan riittävän suklaisuuteen ja täyteläisyyteen, mutta oikeastaan tämä brownie ei ollut brownieta nähnytkään. Enemmänkin tuli mieleen mehukas banaanikakku, joka sekään ei ole pahaa, mutta se ei ollut sitä mitä nyt haettiin. Ohje kuitenkin oli toimiva ja helppo, joskaan ei kovin edullinen kun nutellaa meni yli purkillinen. Rocky road browniena tämä toimi, mutta jos olisin tehnyt vain brownieta, niin pettymys olisi ollut melkoinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti