lauantai 30. lokakuuta 2021

Halloween kuppikakut


En yleensä vietä halloweenia tai leivo mitään teemaan sopivia kakkusia, mutta tänä vuonna kaveri pyysi, että jos leipoisin hänen lapsilleen jotain hurjia muffinsseja. Olin tietysti otettu ja ryhdyin tuumasta toimeen. 

Päädyin kuppikakkuihin ja pohjana oli kurpitsamuffinssi, jonka jouduin kylläkin vaihtamaan bataattiin. Olin ilmeisesti hieman myöhässä liikkeellä, kun kaikki kurpitsasoseet oli myyty, mutta totesin bataatin ajavan asiaa tässä kohdin. Kuorrutteen sekoitin tomusokerista ja tuorejuustosta, jonka lopuksi värjäsin elintarvikeväreillä oranssiksi. Sekoitin keltaista ja punaista väriä, sillä myös oranssi elintarvikeväri oli loppu.

Olin myöhässä koristeidenkin suhteen, kun kaikkialle oli jo vaihdettu joulukoristeet, mutta onneksi löysin edes yhden pussin haamuvaahtokarkkeja kuppikakkuihini ja täytekakkuun ajattelin askarrella oreo-hämäkkejä. Täytekakku on vielä tekeytymässä, joten sitä en voi vielä esitellä, mutta tässä kuitenkin ohje hurjiin haamukuppikakkuihini! 



Halloween kuppikakut 

1,6 dl tai gluteenitonta jauhoseosta
1,6 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
40 g pehmeää voita
1,2 dl maitoa
2 kananmunaa
200 g kurpitsa- tai bataattisosetta

Kuorrute
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
elintarvikeväriä

Sekoita kaikki keskenään ja jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Notkista tuorejuusto, mausta tomusokerilla ja värjää. Pursota muffinssien pinnalle ja koristele haamuilla tai muilla hurjilla koristeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti