torstai 21. lokakuuta 2021

Lempikuppi


Kuva täältä

Tiedättekö sen tunteen, kun ottaa kaapista sen lempimukin, kaataa siihen täydellisen kahvin ja nautiskelee sen hörppy kerrallaan? Minulla on ollut lempikuppi, tai oikeastaan kuppipari, jotka saimme kihlajaislahjaksi. Viime viikolla toisesta melkein irtosi kahva, enkä halua enää käyttää niitä, ettei ne mene kokonaan sirpaleiksi. Nyt ne siis vain koristavat palakaappia ja minulla on etsinnässä uusi lempikuppi.

Toinen olemassa oleva lempikuppini majailee äidin luona, ja siellä sen on pysyttävä, sillä mistä muutoin juon kahvini siellä ollessani. Miehellä on käytössään viime jouluna ostamani muki, jossa on koiramme kuvia, ja hän ehdotti minullekin sellaista, mutta itse en tykkää kuvamukien ulkomuodosta. Eli olemme umpikujassa - mistä löytää uusi, täydellinen lempikuppi?

Kuppi ei saa olla pieni, muttei liian isokaan. Mielummin korkea, kuin liian laakea. Kukkakuvio on melkeinpä pakollinen, mutta se ei saa olla liian yliampuva. Ulkonäön tulee olla muodollisesti pehmeä, ei kulmikas. No kyllä sinä tiedät, sellainen täydellinen kuppi!

Etsin muutaman esimerkin, mutta en tiedä onko näistä mikään se oikea. Ensimmäinen vaihtoehto ylhäällä on Greengaten Petricia kuppi, jonka muotokieli on lähimpänä sitä äidin luona olevaa kuppia. Tuollainen pieni "jalka" on kiva, mutta juuri tuon kyseisen kupin kukat ei miellytä.

3/5

Kuva täältä

Seuraavana on Arabian Huvila-sarjan kuppi, jonka vaaleanpunainen kuvio olisi täydellisen hempeä, mutta en pidä näistä Teema-sarjan tyylisistä mukeista. Ne on jotenkin liian virtaviivaisia ja suoria. Siitä syystä yksikään Muumimuki ei voi ikinä päätyä lempimukikseni.  

Heini Riitahuhdan käsialaa oleva Huvila-sarja on osa Roosa nauha -kampanjaa, jolla tuetaan suomalaista syöpien tutkimusta. Tämä ostos olisi siis myös hyvä teko, mutta se ei riitä lempikupin asemaa tavoiteltaessa. Lautasia ja kulhoja puolestaan voisin Huvila-sarjasta kotiuttaa mielelläni.

2/5

Kuva täältä

Tämän kupin näin viimeksi käydessäni Stockmannilla. Se iski minuun niin kuin lempikupin kuuluukin, mutta jostain syystä se kuitenkin jäi vielä hyllyyn. Pentikin Vilja-sarja on Minna Niskakankaan suunnittelema ja mukia löytyy myös ruskealla kuviolla. 

Tämän mukin etuja on korkeus ja 4,5 desin vetoisuus, mutta onko sekin liian suorakulmio?

4/5

Kuva täältä

Tämä Villeroy & Bochin Mariefleur -muki ei kuvioltaan miellytä silmääni yhtään, mutta pyöreys ja muotokieli vetää puoleensa. Pyöreyden ja jonkinlaisen pehmeyden vuoksi pidän paljon myös Marimekon Oiva-sarjasta, mutta sen sarjan mukit taasen ei minua säväytä.

1/5


Kuva täältä


Greengatelta löysin toisenkin mukin, mutta senkin kuviointi on vähän liikaa tai liian vähän. Tämä Marley white -muki on kukkakuvioinen ja pyöreän pehmeä, mutta jotenkin väärällä tavalla. 

1/5

Lopputuloksena voin vain todeta, että ei löytynyt kuppia ei. Tämä tuntuu teistä varmasti yhtä suurelta ongelmalta kuin Pelle Hermannin vetinen nenäliina, mutta aamukahvini ei ole kohdillaan ennen kuin uusi lempikuppi löytyy.

5 kommenttia:

 1. Mun lempimuki on ehdottomasti muumimuki, voi ottaa sellaisen mukin kaapista joka kuvastaa sen hetken fiilistä, esim kesämuki tai talvimuki jne, tsemppiä etsintöihin!💙

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Lempikupin etsiskely on kuin rakkaus ensisilmäyksellä: heti tunnet, että se on se oikea :)

  Itselleni kävi tuuri, ja olen löytänyt muutama vuosi takaperin (olisko 2012?) oikean mallisia lasikuppeja Luminaricilta. Ostin 12 kpl silloin (tiettyyn tarkoitukseen), niin rupesin käyttämään ne ihan vaan arjessa. Tämä kuppimalli esiintyy kuvissani usein :D
  Viimeistään tässä: https://viaperasperaadastra.com/2021/10/17/sunnuntain-paivana-en-jaksa-olla-vakava/

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis tuo sinun kuppi on <3 Itsellä hajosi juuri lempikuppi ja etsinnässä uusi lemppari. Vanhan kupin tosin meinaan kyllä liimailla ja ottaa muuhun käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Oi, se on säännöllinen ongelma! Haluan vielä, että mukini on jotenkin persoonallinen. Nykyinen on uniikki, ostettu Fiskarsista ja sen on tehnyt joku käsityöläinen muistaakseni Teijossa.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ollut todella kaunis lempikuppi! Ja on toki edelleen siellä "palakaapissa" hyllyllä vaikka et sitä käytäkään.

  Minulle tuli ensimmäisenä mieleen PIP Studion mukit mutta ovatko ne liian "mukimaisia" siihen mitä etsit? Itselläni on useita PIPin mukeja ja ihan rakastunut niiden kuvioitiin sekä myös "suu- ja sormituntumaan".

  https://www.katiskajakrumeluuri.fi/koti-ja-sisustus/keittio/kattaus/mukit/c/110102/

  Onnea kupin metsästykseen!

  VastaaPoista