tiistai 26. lokakuuta 2021

Joulukorttipohjat

 

Viime viikolla sain joulukortteihin tarkoitetut paperit valmiiksi. Kierrätyspaperin silppuamisessa oli kova homma, mutta pidin pussin kätevästi näkyvillä, niin pystyi aina ohimennen repimään paperin jos toisenkin. Näin se ei tuntunut niin pitkästyttävältä.

Ajattelin tarvitsevani paperisilppua paljon, joten tein sitä myös paljon. Kun revityt paperit olivat lionneet yön yli ja päästiin sauvasekottimen kimppuun, niin tajusin tehneeni virheen. Paperia oli liikaa. Jouduin jakamaan sitä useampaan ämpäriin ja vatiin, jotta kone jaksoi soseuttaa sen tasaiseksi massaksi. Siitäkin huolimatta joihinkin valmiisiin tekeleisiin päätyi paperinpaloja massan mukana, mutta en piitannyt. Käsintehdyn pitää olla käsintehdyn näköistä. 

Tarkoituksenani oli siis tehdä maksimissaan 20 kappaletta, mutta lopputulemana oli 46 valmista paperia. No onneksi pohja ei ole joulunpunainen, niin voin käyttää näitä muihinkin tarkoituksiin. Halusin papereihini tuoksua ja glitteriä, kuten viimeksi mainitsinkin. Kun laitoin paperisilpun yöksi kuumaan veteen, heitin samalla joukkoon useamman kanelitangon. Ja hups, sehän toimi! Ajattelin ensin, että mitä jos kanelitangot värjäävät massan inhottavan rusehtavaksi ja tein pienen tieteellisen kokeen. Laitoin lasiin kanelitangon sekä kiehuvaa vettä, ja kun värineritys ei ollut kovinkaan kummoinen, niin uskalsin heittää niitä massaan uiskentelemaan. Paperia tehdessä tuoksui hyvälle ja valmiskin paperi tuoksuu kanelille, mutta toivon vain, että tuoksu kestää jouluun asti. Glitterin kanssa olikin sitten vähän vaikeampaa. Sekoitin valmiin paperimassan joukkoon kaksi pientä purkillista irtohilettä, sillä ajatuksenani oli, että hile sekoittuu massaan, mutta sehän päättikin vain kellua veden pinnalla. Näin ollen hilettä tuli yliampuvasti pariin ensimmäiseen paperiin ja seuraaviin ei juurikaan. Vaihdoin kesken kaiken kultaiseen glitteriin, sillä ajattelin sen näkyvän enemmän eikä se haittaa vaikka se sekoittuisi hopeisen kanssa.

Paras taktiikka oli, kun ripotteli veden pinnalle glitteriä aina kahden paperin välein. Tällä tavoin sain tasaisimman lopputuloksen. Glitteriä oli kyllä myös joka paikassa muualla kuin papereissa eli jos et halua sitä pyykkeihisi, niin käytä jotain muuta kuin pyyhkeitä. Meillä nimittäin nyt iloisesti pyyhkeet kimmeltää - pesusta huolimatta! 

Kuivuttuaan paperit olivat melko kupruisia, joten ajattelin kokeilla silittää niitä silitysraudalla. Käänsin raudan miedoimmalle ja silitin ensimmäistä paperia kahden leivinpaperin välissä. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Käänsin rautaa kovemmalle ja tartuin sumutinpulloon. Pari hentoa suihkausta auttoi papereita suoristumaan, mutta kannattaa olla varovainen, ettet kastele liikaa. Paperit suoristui ja nyt pidän ne kirjan alla siihen asti kunnes askartelen ne korteiksi.

Mutta nyt niitä olisi - 46 kanelilta tuoksuvaa ja yltiökimaltavaa kierrätyspaperista tehtyä paperia. Tarkemmat ohjeet itsetehtyyn paperiin löydät täältä. Nyt vain odottelen, että minulle iskisi jonkinlainen kortti-inspiraatio, sillä en yhtään tiedä millaiset joulukortit näistä tekisin. 

3 kommenttia:

 1. Onpa tosi hyvä idea! Varmaan ihana, kun postilaatikosta tipahtaa kanelin tuoksuinen joulukortti. Itse aloitan joulukorttitehtaan ensi kuussa, en tiedä vielä teenkö itse vai ostanko valmiita :)

  VastaaPoista
 2. Wau, erikoinen ja arvostettu kortti! Saispa sitä itsekin joulukortteja joskus..

  Saanko esittää postaustoiveen, olisi kiva jos tekisit sellainen kysymys-vastaus postauksen jossa vastaisit yleisimpiin tietoihin sinusta ja blogistasi, olisi kiva tutustua paremmin sekä sinuun että blogisi historiaan! ♥

  Raikasta syksyä!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista