perjantai 4. helmikuuta 2022

Arkiruokapiirakka


Viime aikoina on ollut jotenkin vaikea keksiä maittavia ruokia. Mikään ei inspiroi eikä houkuttele. Suunnittelen aina viikon ruoat kerralla, mutta ne vaihtuvat lennosta, kun ei minun yhtäkkiä teekään niitä mieli. Olen siis oppinut olemaan luova.

Tarvitsen sen yhden lämpimän ruoan päivässä, ja jos se joskus jää syömättä, niin viimeistään iltapalalla kaipaan sitä. Nyt jaan teille uusimman arkiruokani, jonka tein tänään kaikesta siitä, mitä kaapeista löysin. Ja vaikka minulla on tästä vain arkikuvia eikä hienosti päivänvalossa aseteltuja blogikuvia, niin halusin jakaa tämän silti. Arki on kuitenkin sitä todellisuutta, niin myös arkikuvat.

Tähän ruokaan idea lähti hetki sitten leipomastani perunagaletesta. Olin suunnitellut tälle viikolle kinkkupiirakkaa iltapalaksi, mutta sellaisenaan se tuntui liian välipalamaiselta ollakseen päivällinen. Joten muutin hieman suunnitelmaa, ja siitä tuli jotain kinkkupiirakan ja perunagaleten väliltä. Siitä tuli arkiruokapiirakka.


Käytin tähän valmiin gluteenittoman pohjan pakastimesta, ja Pirkan kaurapohja on suosikkini näissä suolaisissa piirakoissa. Ruokaisuutta lisätäkseni viipaloin pohjan päälle ensin keitettyjä perunoita ja maustoin ne mustapippurilla. Lisäksi laitoin kinkkua ja purjoa pieneksi leikattuna. Seuraavaksi sekoitin kulhossa kaksi munaa, kerman, reilun teelusikallisen dijon-sinappia, suolaa ja pippuria. Kaadoin seoksen piirakkaan ja viimeistelin sen juustoraastella sekä pekonilla. Piirakka vietti 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja sen jälkeen se oli valmis syötäväksi. Nam. 

Saat tästä helposti kasvisversion lisäämällä perunan päälle esimerkiksi paprikaa, parsakaalia ja kirsikkatomaatteja. Voit lisätä piirakkaan myös yrttejä ja täysin vegaanisen saat, kun vaihdat kerman kookoskermaan ja jätät juuston sekä munat pois. Tämä arkiruoka sopii siis aivan jokaiseen perheeseen ja lisuukkeeksi sopii raikas salaatti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti