tiistai 8. helmikuuta 2022

Rapuraviolit


Tein viikonloppuna pitkästä aikaa pastaa ihan alusta asti ja eniten tykkään nykyään tehdä ravioleja. Ne valmistuu melko näpsäkästi raviolipellilläni ja ovat aina hyviä. 

Kokeilin taas uutta pastataikinaa, mutta sekään ei suostunut yhteistyöhön pastakoneen kanssa. En tiedä onko edes olemassa sellaista gluteenitonta pastataikinaa, joka menisi koneesta läpi? Ravioleissa taikina on helppo kaulita, niistä vaan tulee hieman paksumpia kuin olisi tarkoitus, mutta esimerkiksi spaghettia ajatellen olisi kiva, että osaisi tehdä koneen kanssa toimivan taikinan. 

Idea tähän ruokaan lähti hummerikeitosta, jonka halusin kokata jotenkin uudella tavalla. Olen tehnyt hummerikeittoa myös itse alusta alkaen, mutta kaupasta saa tällaista kätevää tölkkiversiotakin. Kuullotin vähän purjoa kastiketta varten ja lisäsin tölkin lisäksi kermaa sekä ricottaa. Ricotta ihanasti paksunsi kastikettani, niin ei tarvinnut suurustaa ollenkaan. Paljoa en sitä maustanut, ettei hummerikeiton maku peity turhaan. Laitoin purjon lisäksi vain valkosipulia, vähän sitruunan kuorta ja sitruunamehua, sekä hieman pippuria. 


Gluteenittomat rapuraviolit

7 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoa
2 rkl Pofiber -perunakuitua
1 tl suolaa
4 kananmunaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1-2 dl vettä

Täyte
valmiiksi keitettyjä ravunpyrstöjä
sitruunan kuorta
ricottaa
suolaa, pippuria

Sekoita keskenään jauhot, perunakuituu ja suola. Riko joukkoon munat ja sekoita käsin. Kaada joukkoon oliiviöljy ja vesi vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on hyvin sekoittunut. Kääri taikina kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Ota taikinasta neljäsosa ja vaivaa käsissä hetki. Käytä tarviattaessa jauhoja. Tunnet, kuinka taikina muuttuu vaivatessa ja sen voi kaulita, kun se tuntuu sileältä. Nosta ohut taikinalevy raviolipeltiin tai tee raviolit pöydällä. Lisää täyte ja toinen taikinalevy päälle. Rullaa raviolit kiinni taikinapyörällä ja säilytä valmiit raviolit kostean pyyhkeen alla. Keitä suolatussa vedessä paksuudesta riippuen 5-7 minuuttia. Sekoita valmiit raviolit kastikkeeseen. 

Hummerikastike rapuravioleille

1 tlk valmista hummerikeittoa
1 dl kermaa
2-3 rkl ricottaa
purjoa
2 valkosipulin kynttä
sitruunan kuorta ja mehua
pippuria

Leikkaa purjo ja kuullota hetki oliiviöljyssä, lisää pieneksi leikatut valkosipulit. Lisää keitto, kerma, ricotta ja mausteet. Kiehauta ja maistele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti