maanantai 14. helmikuuta 2022

Mantelicroissant




Ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni! Me vietimme miehen kanssa ystävänpäivää jo vähän ennakkoon, kun kävimme viikonloppuna elokuvissa. Tänään kuitenkin oli kiva vähän herkutella - maanantain ja ystävänpäivän kunniaksi.

Valmistin mantelicroissantteja, joita on pyörinyt sosiaalisessa mediassa jo jonkin aikaa. Lisäksi kaupassa oli Meiran mantelijauhot ja -lastut niin söpöissä ystävänpäivän väreissä, että jo pelkästään senkin takia päädyin tänään näihin. Mantelicroisanttien ideana on, että edellispäivän croisanteistakin saa tällä reseptillä yhtä herkullisia kuin tuoreet. Itse tein nämä tietysti gluteenittomasti. 

Kaupan pakasteosastolta löytyy gluteenittomia croisantteja sekä Fazerilta että Pirkalta. Ostin paketin molempia, jotta voin vertailla kummasta tulee parempia. Fazerin paketissa oli 4 croisanttia, kun taas Pirkalla vain kaksi, mutta yhteensä juuri oikea määrä ohjeeseen nähden. Näistä mielestäni Pirkka oli parempi, sillä niistä tuli kauniimman värisiä ja maku oli herkullisempi.

Gluteenittomat croissantit ovat noin puolet pienempiä kuin tavalliset ja ne pitää myös paistaa uunissa, eli nämä eivät olleet eilisiä. Ohje oli helppo ja näppärä, mutta täytettä tuli vähän liikaa, kun nämä tosiaan ovat pienempiä. Kannattaa siis tehdä täytettä hieman vähemmän, jos teet näistä glutenittomista versioista. 

Mantelicroissant

6 kpl eilisiä croissantteja
1 dl maitoa
1,5 dl tomusokeria
1,5 dl mantelijauhoa
75 g sulatettua voita
1 muna
1 tl vaniljasokeria
päälle mantelilastuja 

Halkaise croisantteihin pieni tasku, ja pyörittele croisantit maidossa. Litistä croisantteja leivinpaperin päällä. Sekoita muna, tomusokeri, mantelijauho, voisula ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lusikoi mantelimassaa croisanttien sisään ja päälle, ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet leivokset tomusokerilla!

4 kommenttia:

  1. Ihanan yksinkertainen ohje! Mie ostan aina paistopisteeltä croisantit ja nehän on vähän nahistuneita aika äkkiä :D Mut silti niiiiiin hyviä!

    VastaaPoista
  2. Pitääpä testata joskus, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  3. Nami nami, näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista