sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Pashamunat
Kuinka teillä on pääsiäinen sujunut? Meillä on mennyt ihan rauhallisesti - hyvää ruokaa, ulkoilua ja herkuttelua. Pitkäperjantaina tein meille päivälliseksi karitsan paahtopaistia, lankalauantaina kävin Kahvila Kampelassa lohikeitolla ja tänään tulee vieraita syömään.

Vieraiden kestitsemisestä enemmän toisella kertaa, mutta halusin tulla kertomaan teille jo nyt tämän päivän jälkiruoasta. Pasha on ehdottomasti aina kuulunut lapsuudenkodissani pääsiäiseen ja teen sitä nykyään itsekin. Mutta kuten tiedätte, minun pitää aina muokata kaikkea vähän uusiksi, joten perinteisen koristelun ja asettelun sijaan tein söpöjä pashamunia.Valmistin siis pashan aivan tavallisesti, mutta tarjoilulautasen korvasin lusikoimalla sen suklaamunien sisään. Suurin haaste meinasi tulla suklaamunien puolittamisessa, sillä ne tahtoi mennä murusiksi. Lopultä päätin, että puolikkaat saavat olla hieman eri kokoisia ja oikeastaan kivempikin noin. Alunperin ajatuksenani oli tehdä munien sisään juustokakku, mutta sitten ei ollut ollut enää aikaa tehdä pashaa, joten muutin suunnitelmaa. Ja tästähän tuli ihan supersöpö tarjottava pääsiäispöytään!

Pasha äidin ohjeella

150g voita
2dl sokeria
500g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
1 muna
yhden sitruunan mehu
2tl vaniliinisokeria
3rkl mantelirouhetta
3rkl korintteja (tai rusinoita hienonnettuina)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet sekä vaahdoksi vatkattu kerma. Pane seos suodatinpapereilla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen. Kostuta suodatinpapereita ensin kevyesti (esim. sumutinpullolla). Laita siivilä syvään kulhoon, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan, sekä rahkaseoksen päälle myös suodantinpaperia ja jokin paino (esim. lautanen tai pieni, pyöreä leikkuulauta). Valuta yön yli jääkaapissa. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille tai tässä kohtaa lusikoi se suklaamunien sisään.


4 kommenttia:

 1. Rauhallisesti mennyt kun toivun kohtauksesta. Teillä on pöytä notkunut herkuista :) Nautinnollista pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Me tyydyimme ihan vaan valmispashapurkkeihin :-) Tosin niitä ostimmekin sitten jo viikkoja ennenkin pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! Elämääsi on ilo seurata näin blogin kautta!

  Mukavaa kevättä! 🌞

  VastaaPoista