tiistai 19. huhtikuuta 2022

Pöydän kunkku

 

Pääsiäinen on nyt takana päin ja kevät on alkanut toden teolla. Meillä oli sunnuntaina vieraita ja laitoimme kaikkea pientä syötävää. En halunnut tehdä varsinaista lämmintä ruokaa, vaan ennemminkin ajatuksena oli tarjoilla buffet -tyyppinen ratkaisu. 

Pöydässä oli itsetehty coleslaw, vihersalaatti lisukkeineen, sipsejä, rapudippi ruissipseille, tomaatti-mozzarella tikkuja, keitettyjä munia, patonkia ja tuorejuustoja sekä hedelmiä ja jälkkäriä. Vieraat toivat vielä tullessaan tapaksia ja juustoja, mutta ehdoton pöydän kunkku taisi olla nuo minihampparit. Ne olivat erittäin suosittuja ja herkullisia - en tiedä johtuiko se sitten niiden söpöstä ulkonäöstä vai oliko ne jotenkin muuten vain poikkeuksellisen hyviä.

Hampurilaisten sämpylät leikkasin pyöreällä muotilla valmiista sämpylöistä ja pihvit tehtiin samalla muotilla. Lisäksi hampparien sisällä oli maustekurkkua, kirsikkatomaattia, cheddaria, salaattia ja majoneesia. Marinoitu sipuli oli erikseen, jolloin sitä sai lisätä itse salaattiin tai burgeriin. 

Jälkkäripuolelta löytyi pashamunia sekä suloisia makeita vartaita, joissa oli mansikoita, vaahtokarkkeja sekä pieniä browniepaloja. Vartaat oli tarkoitus koristella vielä suklaaraidoilla, mutta siinä kaiken keskellä se unohtui. 

Kaikki maistui ja oli herkullista, mutta kuten sanoin, nuo hampparit oli se juttu. Taidan siis tehdä niitä toistekin, vai pitäisikö kokeilla minihodareita? 











4 kommenttia:

  1. Buffet-tyyppinen ratkaisu näyttää hyvin toimivalta tässä yhteydessä.

    VastaaPoista
  2. Siis namii kuinka herkullisen näköiset tarjoilut. Sä se jaksat aina panostaa! Minihodarit voisi olla hauska idea :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä nyt pöytä notkuu herkkuja :) Nam.

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja! Nuo minihampparit ovat söpöjä! Ja hyvä idea lisätä granaattiomenaa salaattiin. Pikanttia:)

    VastaaPoista