keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Kala-ateria




Alkoi keskellä yötä tehdä mieli silakkapihvejä, joten pakkohan niitä oli tehdä. En tosin tiedä, saako niitä kutsua silakkapihveiksi vasta, kun niissä on jokin täyte vai onko nämä nyt sitten vain paistettuja silakoita. Kutsuin niitä nyt joka tapauksessa silakkapihveiksi, eli sillä mennään. Ota tai jätä.

Ostin 800 grammaa silakkafileitä kaupan kalatiskiltä, ja määrä tuntui niin suurelta, että laitoin puolet siitä pakastimeen. Otin ne kuitenkin heti samana iltana pois sieltä, sillä valmiita silakkapihvejä ei ruokailun päätyttyä jäänyt yhtään seuraavalle päivälle! Ovat siis takuuvarmasti herkullisia, kannattaa kokeilla.


Levitin silakat leivinpaperille, jolloin ne oli helpompi maustaa. Ripottelin niihin suolaa, sitruunapippuria, kuivattua tilliä sekä ihan ripauksen valkopippuria. Maustoin ne molemmin puolin, jonka jälkeen pyörittelin silakat gluteenittomissa korppujauhoissa. Jos et ole gluteeniton, niin perinteisestihän nämä pyöritellään ruisjauhoissa ja miksei modernimpi pankojauhokin käy. Sitten vain kuumalle valurautapannulle paistumaan voin kanssa ja perunamuussia kylkeen. Meillä on lähestulkoon aina kala-aterialla kermaviilikastiketta, ja silakan kanssa samalle lautaselle kuuluu mielestäni myös etikkakurkut tai -punajuuret. 

Kermaviilikastikkeeseen laitan yleensä yhden kermaviilin, reilun ruokalusikallisen kurkkupikkelssiä, sokeria, suolaa, sitruunapippuria sekä kuivattua tilliä. Helppo, nopea ja maistuva kastike niin kalapuikoille kuin uuni- kuin savulohellekin.

Joko sinun alkoi tehdä mieli perinteisiä silakkapihvejä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti