lauantai 15. lokakuuta 2022

Kohtaamiskahvila



Olen nyt muutaman viikon käynyt kohtaamiskahvilassa. Kohtaamiskahvila on Valkonauhaliiton järjestämä tilaisuus torstaisin, ja sinne saa tulla kuka vain. Suomen Valkonauhaliitto on kristillisellä arvopohjalla toimiva päihteettömyyttä ja hyvinvointia tukeva naisjärjestö, joka on mukana yhteiskunnallisessa muutoksessa rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Kohtaamiskahvilassa jutellaan ja juodaan kahvia, ja olemme kuulumisten ohella esimerkiksi tutustuneet runouteen, olemme lukeneet Helsingin Sanomien kolumneja, keskustelleet päivän polttavista puheenaiheista sekä nauraneet paljon.

Tähän asti osallistujakunta on ollut hyvin minimaalinen - vain minä ja pari mummoa. Itseäni se ei haittaa yhtään, vaan päinvastoin, mielestäni mummot ovat ihania. Ja kun omia ei enää ole, niin olenkin kaivannut sellaisia varamummoja. Tästä jutusta on tullut itselleni todella nopeasti todella tärkeä. Odotan aina, että mitä mummoille kuuluu ja mitä on viikon aikana tapahtunut. Siellä on jokaisella tilaa olla juuri sellainen kuin on eikä kyyneliltäkään ole vältytty! Kohtaamiskahvila on juuri sellaista yhteisöllisyyttä mitä olen kaivannut, ja toivon, että toimintaa jatketaan vielä keväälläkin pienestä kävijämäärästä huolimatta.


Kahvila toimii marraskuun loppuun asti Helsingin Bulevardilla Valkonauhaliiton tiloissa. Liitto on ilmeisesti saanut vanhan asunnon testamentattuna ja hienoa tässä on myös se, että tila on esteetön! Ensimmäisellä kerralla olin vähän epäileväinen, sillä tuolla päin Helsinkiä harvemmin mikään on esteetöntä. On kuitenkin ihana päästä kerrankin noiden vanhojen talojen sisään, ja haaveilla siitä, kuinka minä vielä jonain päivänä asun Bulevardilla. Kahvit tarjoillaan vanhoista eripari kupeista, ja tällä kertaa minä olin vaari.

Kun on kyse kahvilasta, niin ainahan kahvin kanssa tarvitaan jotain kastamista. Päätin ilahduttaa muita ja leivoin viime kerraksi porkkanakakkua kahvipöytään. Itse olen innostunut porkkanakakusta vasta tänä syksynä kun oivalsin, että en vain ole pitänyt siitä kuorrutteesta. Sitä on mielestäni usein liikaa enkä ymmärrä miksi siihen laitetaan voita. Pelkkä tuorejuustokerros ajaa asiansa paljon paremmin. 


Porkkanakakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl jauhoja (gluteeniton tai vehnä)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
4 porkkanaa raastettuna
150 g voita (sulatettuna)

Kuorrute 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl tomusokeria.

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan..Paista 200 asteessa noin 30min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Notkista tuorejuusto ja mausta sopivan makeaksi tomusokerilla. Koristele hasselpähkinä- tai mantelirouheella. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti