lauantai 29. lokakuuta 2022

Kasvislasagne


Tein ensimmäistä kertaa kasvislasagnea. Käytin kuitenkin lasagnelevyjä, vaikka periaatteessa  kesäkurpisasta voisi myös höylätä pitkiä suikaleita pastalevyjen tilalle. 

Lasagneen laitoin äidin ja anopin keräämiä metsäsieniä sekä kesäkurpitsaa, pinaattia, kirsikkatomaatteja, yrttejä, sipulia ja tietysti tomaattimurskaa. Kirsikkatomaatit voit pilkkoa kasviskastikkeen sekaan tai leikata ne puolikkaiksi ja asetella yhdeksi kerrokseksi niin kuin minä tein.

Juustokastikkeen teen aina omalla tavallani, sillä en pidä siitä perinteisestä valkokastikkeesta. Juustokastikkeesta voit tehdä helposti täysin vegaanisenkin käyttämällä kasvipohjaisia tuotteita. 


Kasvislasagne

1 kesäkurpitsa
pala purjoa
1 sipuli
4-6 valkosipulinkynttä
iso pussi tuoretta pinaattia
rasia kirsikkattomaatteja
500 g suppilovahveroita, herkkutatteja tai muita sieniä
suolaa
pippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
2 tlk tomaattimurskaa
2 mozzarellapalloa
lasagnelevyjä

Juustokastike

400 g sulatejuustoa
maitoa
suolaa, pippuria

Pinnalle juustoraastetta

Paista sienistä ensin neste pois. Pilko sipuli, purjo, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Paista vihanneksia sienien kanssa ja lisää lopuksi pinaatti sekä mausteet. Anna pinaatin vähän kutistua, ja lisää tomaattimurskat. 

Tee juustokastike teflonkattilassa. Laita kattilan pohjalle hieman maitoa ja sulatejuusto. Sulata juusto, ja pidä se koko ajan liikkeessä, ettei se pala pohjaan. Notkista kastike maidolla sopivaksi, kun juusto on sulanut. Mausta.

Kasaa lasagne vuokaan, siivuta mozzarella kerrosten väliin ja laita pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti