maanantai 10. lokakuuta 2022

Omenainen tuorepuuro


Rakastan kaurapuuroa, mutta tuorepuuroihin en ole oikein ikinä tykästynyt. Tässä taannoin löysin kuitenkin kaupan alehyllystä valmiin uuniomenatuorepuuron, joka oli todellista herkkua! Päätin yrittää jäljitellä sen makua ja sanoisin, että aika lähelle päästiin.

Yksinkertaistettuna tuorepuuro on siis nestettä ja kaurahiutaleita, joita ei kuumenneta, vaan annetaan turvota jääkaapissa. Voit lisätä kaurahiutaleiden lisäksi tuorepuuroosi myös muita kuidun lähteitä, kuten siemeniä tai leseitä. Joissain ohjeissa laitetaan myös jogurttia, mutta silloin se ei mielestäni ole enää puuro.

Tuorepuuron voi tehdä jääkaappiin illalla aamua odottamaan, tai päivällä iltapalaa varten valmiiksi. Tällainen puuro ei ole heti syötävää, vaan sen täytyy antaa asettua jääkaapissa. Tuorepuuro on kuitenkin hyvä kuidun lähde, varsinkin niille kaikille, jotka eivät tavallisesta puurosta välitä. Tämä ei nimittäin maistu yhtään oikealle kaurapuurolle ja makuja voi vaihdella aivan mielensä mukaan. Kokeile vaikka maapähkinävoita ja muussattua banaania, tuoreita vadelmia ja vaniljaa tai mustikoita ja kardemummaa! 

Se kaupasta löytämäni valmispuuro oli tehty kookosmaitoon, mutta itse pidän enemmän mantelimaidosta. Puuron päälle tein paistinpannulla paistettuja omenapaloja, joita maustoin kanelilla ja vaahterasiirapilla, sillä siinä valmispuurossakin oli tällainen paistettu omenajuttu päällä, ja se toi siihen hyvää purutuntumaa.

Omenainen tuorepuuro (1 annos)

2 dl mantelimaitoa
2 dl pikakaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
3-4 rkl omenasosetta
kanelia
vaahterasiirappia

Päälle
1 omena kuutioituna
kanelia
vaahterasiirappia
voita

Sekoita puuro. Paista omenoita, kunnes ne vähän pehmenee ja
kauho ne puuron päälle. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. 

4 kommenttia:

  1. Jotenkin puuro ja omenat sopii yhteen. Toki myös marjat, mutta varsinkin omena.

    VastaaPoista
  2. mie en ole vielä tutustunut tuorepuuroihin ollenkaan. Toisaalta kuulostaa ihan arjenhelpottajalta :D ja nyt kun kerran sähkönsäästöstä puhutaan niin eipä tarvi hellaa lämmittää, jos tekisi tuorepuuroa :)

    VastaaPoista