torstai 23. toukokuuta 2024

Riviera vai Esplanadi?


Alunperin haaveissani oli lähteä 35-vuotissyntymäpäivän kunniaksi muutaman viikon lomalle Ranskan Rivieralle tai jonnekin ihanalle Ranskan maaseudulle, mutta elämä päätti toisin. Lomaan varatut rahat menivätkin syyskuiseen muuttoon, joten matkailun sijaan käytin syntymäpäivän viettoon kolme päivää, tai lähinnä kävin kolmena päivänä syömässä ulkona. Aasialaista, pizzaa ja varsinaisena päivänä kävin vähän hienostelemassa. Tämä oli myös ensimmäinen syntymäpäivä ikinä, jonka olin töissä! 

Työpäivän jälkeen halusin johonkin klassiseen ravintolaan, ja lopulta ravintola Salutorgetin menu houkutteli eniten. Vaakakupissa painoi myös se, että sieltä löytyi monta gluteenitonta vaihtoehtoa ja tiesin jo ennakkoon, että ravintola on esteetön. Salutorget sijaitsee Helsingissä aivan Kauppatorin laidalla ja ravintola toimii vanhassa pankkisalissa. Siellä tarjoillaan ravintolamaailman klassikoita ja mutkatonta skandinaavista ruokaa.

Ihan ensimmäiseksi tilasin lempicocktailini eli cosmopolitanin, joka oli Salutorgetissa aivan erityisen hyvä. Alkuruoaksi otin toast skagenin ja lisäksi pyysin, että jos saisin maistiaiseksi yhden kampasimpukan. Olen maistanut sitä viimeksi ehkä 10 vuotta sitten, ja silloin en tykännyt. Yllätyksekseni sain kampasimpukastakin annoksen kaikkine höysteineen, vaikka yritin sanoa, että haluan vain maistaa kampasimpukkaa. Mutta ei hernepyree ja shamppanjavaahto minua haitanneet, ja kampasimpukastakin taisi tulla uusi suosikkini! 

Pääruoaksi otin paistettua ahventa, koska ahven on suosikkikalani eikä sitä ikinä saa mistään. Jälkiruoaksi valitsin suklaamoussea vaniljajäätelöllä ja vadelmilla. Illallisen jälkeen kävelin hetken Esplanadin puistossa kauniissa alkukesän illassa, mutta pian oli aika palata kotiin. Lopulta minulla oli onnistunut ja mukava syntymäpäivä, vaikka se olikin vain kotisuomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti