Tein viikonloppunaa ihan mahdottoman hyvää kasvissosekeittoa! Myskikurpitsa oli taas kummitellut mielesäni jo pidempään, samoin kuin makean tulinen sosekeitto. Niinpä keitin perunaa ja myskikurpitsaa kasvisliemikuution kera, soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin joukkoon tölkillisen kookoskermaa. Koko komeuden maustoin teelusikallisella punaista currytahnaa ja voi pojat, kun siitä tuli hyvää! Kurpitsan ja kookoksen makeus sekä currytahnan tulisuus tukivat toisiaan niin täydellisesti, ettet arvaakkaan. Tulipa tällä reseptillä keitosta myös vahingossa vegaaninen, joten voit tarjoilla tätä vaikka vegaani istuisi ruokapöydässäsi.
Tarjoilin keiton alkuruokana, joten tein lisäksi vielä ruisleivästä krutonkeja. Maustoin ne valkosipuliöljyllä ja paistoin uunissa rapeaksi. Tämä kombinaatio oli sellainen, että kerrankin kasvissosekeitto maistui miehellekin ilman turhia nurinoita! Tulisuus ja hyvät krutongit lienevät tie miehen vatsaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti