perjantai 4. kesäkuuta 2021

Kasvihuone, olohuone, piha ja puutarha




Parveke alkaa olemaan nyt kesäkunnossa. Kävin alkuviikolla ostamassa kesäkukkia, mutta sitten tuli niin kivat helteet, ettei parvekkeella touhuaminen innostanut. Nyt sain sen kuitenkin tehtyä, ja siitä tuli taas kerran oikein viihtyisä ja värikäs kesähuone. 

Parvekkeen ns. huonekalut pysyivät paikoillaan, sillä verhot on viime vuonna aseteltu niiden mukaan, ja kun verhot ovat vielä aivan hyvät, niin en nähnyt syytä lähteä repimään niitä irti. Voi kuitenkin olla, että ensi kesään mennessä ne ovat jo niin auringon haperruttamat, että ne joutuu vaihtamaan, joten silloin voi järjestystäkin miettiä uusiksi. Jos sellaiselle on tarvetta.

Hyötykasvien lisäksi parvekkeella pitää mielestäni olla aina paljon väriä ja kukkaloistoa. Valitsin aika tuttuja kesäkukkia, jotta tiedän, että ne viihtyvät paahteisella parvekkeellamme. Pari uutta otin kokeiluun, mutta varmistin, että kylteissä luki "aurinkoinen kasvupaikka". Pelargoniat ovat aina varma valinta, samaten kuin tähtisilmä ja samettikukkakin. Itsekasvatettuja auringonkukkia on myös tulossa, mutta ne ei taida vielä hetkeen kukkia. 

Muita sisustusuutuuksia parvekkeella on tuo keskilattian pitkä raitamatto, joka löytyi kirpparilta sekä ihana maalaisromanttinen emalikannu, jonka sain serkulta synttärilahjaksi. Ihan vielä en raaskinut ottaa sitä käyttöön asti, joten olkoon nyt koristeena ja näyttäköön nätille ainakin toistaiseksi. 

Kesäparveke on kyllä aina niin paras juttu. Se on meille kasvihuone, kesäolohuone, piha ja puutarha - kaikki samassa paketissa. Jos se olisi tuplasti isompi, niin sinne sopisi ruokapöytä, jolloin siellä voisi vaikka syödä tai muuten viettää enemmän aikaa. Mutta nyt se on pyhitetty viherpeukaloinnille.











5 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Ihana että on osattu hyödyntää kesäparveke! Jotkut säilyttää parvekkeillaan vain pyöriä yms romua niin eihän se parveke silloin pääse oikeuksiinsa!

    VastaaPoista
  3. Ihana kesäparveke ja upean kesäisiä kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Voi onpa ihanan viihtyisä kesäparveke ja koirakin nauttii :)

    VastaaPoista
  5. Nyt on kyllä ihanan viihtyisä kesäparveke. :)

    VastaaPoista