maanantai 14. kesäkuuta 2021

Spiraalisalaatti


Viime aikoina on ollut niin lämmintä, ettei ole oikein ruoka maistunut. Pelkkä mehujää ei kuitenkaan ihan riitä päivälliseksi, joten piti keksiä jotain kylmää syötävää. Ja mikä olisikaan parempaa kesäruokaa, kuin raikas kuskussalaatti.

Urtekramilta löytyy gluteenitonta kuskusia, joka on valmistettu maissi- ja riisijauhosta, ja sen voi tehdä kylmään tai kuumaan veteen. Olen aiemmin tehnyt gluteenitonta kuskusin tapaista ruokaa myös kaurarouheesta, mutta tämä urtekramin versio on huomattavasti nopeampi valmistaa. 


Sain äidiltä synttärilahjaksi kauan haaveilemani raastimen, jolla saa tehtyä juureksista spagettia. Kokeilin sitä ensi kertaa tänään tuohon salaattiin, ja sain sillä aikaiseksi porkkana- ja kurkku spiraaleja. Kurkkuspiraalit eivät ehkä olleet syötävyyden kannalta paras vaihtoehto salaattiin, mutta esimerkiksi voileipäkakun päällä ne näyttäisi varmasti upealle. Porkkanaspiraalit sen sijaan sopivat salaattiin täydellisesti, sillä ne pitivät muotonsa paljon paremmin kuin kurkku.

Porkkanan ja kurkun lisäksi laitoin salaattiin fetajuustoa, herneitä, maissia, aurinkokuivattua tomaattia ja cantaloupemelonia. Maustoin salaatin limellä, pippurilla, kurkumalla sekä fetajuuston mausteöljyllä, ja salaattia täydensi kylmät kanafilesiivut, tuore basilika sekä salaatinkastike. Tarkoituksena oli laittaa pinnalle vielä paahdettuja pinjansiemeniä, mutta ne unohtui! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti