maanantai 21. kesäkuuta 2021

Piknikille ja takaisin


Teimme viikonloppuna päiväreissun Tampereelle, eli lähdettiin aamujunalla ja palattiin iltasella. Tähänkin kohteeseen meitä innoitti Palmuaseman Sanna, aivan kuten sinne Pirttimäen ulkoilualueellekin. Näin Sannan instasta ihanan esteetöntä lauttaristeilyä, ja innostuin. Hetki miehen kanssa tuumittiin ja sitten ostettiin junaliput - siitä ei sitten ollut enää paluuta.

Suuntasimme Sannan viitoittamaa tietä kauppahalliin ja sieltä Tampereen edustalle Viikinsaarelle. Hopealinjojen lautta oli kaikilta osin täysin esteetön eikä lautalle noustessa tarvinnut sen kummempia kikkailuja - nousimme kyytiin kuin kuka tahansa muukin matkustaja. Tampere oli muiltakin osin mukavasti esteetön ja tasainen, ja kauppahalliinkin pääsi muitta mutkitta. 


Lautta lähtee Laukontorilta tasatunnein ja olimme ostaneet lauttaliput jo ennakkoon nettisivuilta. Olimme yhdentoista aikaan Tampereella ja kello 13 lauttaan oli liput, joten siinä välissä ehti hyvin hankkia pikniktarpeita Viikinsaarta ajatellen. Ravintola Viikinsaaresta on mahdollista ostaa myös valmis piknikpaketti, mutta me otimme omat eväät. Tein kotona valmiiksi kesäperunasalaattia, johon laitoin varhaisperunoita, maustekurkkua, tilliä ja kevätsipulia sekä kastikkeen kermaviilistä, smetanasta, dijonista ja mausteeksi tietysti suolaa, pippuria sekä sokeria. Lisäksi oli Laukontorilta ostettuja kotimaisia herneitä, Tampereen kauppahallista löytyneitä juustoja, patonkia ja leikkeleitä sekä jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa.

Patongille tarkoitetut tuorejuustot unohtuivat harmillisesti kotiin, mutta ravintola Viikinsaaren ystävällinen henkilökunta antoi pyydettyämme meille voita. He myös valmistivat jääkahvit, vaikkei sellaista listalta löytynyt, joten pisteet kyllä asiakaspalvelusta.


Lauttamatka kesti jotakuinkin 20 minuuttia ja kerrankin koko matkan sai olla kannella. Olen selkeästi vieläkin häkeltynyt lautan esteettömyydestä, mutta täällä Helsingissä lautat eivät mielestäni toimi niin hyvin - paitsi Suomenlinnaan. Viikinsaari oli melko pieni, sen pystyi kiertämään n. 1,5 kilometrin pituista luontopolkua pitkin, mutta me laitoimme kutakuinkin heti piknikin pystyyn. Saarella oli mukavasti siellä täällä pöytäryhmiä, joissa pystyi aterioimaan ja saarella oli mahdollisuus myös esimerkiksi mennä kesäteatteriin, uida tai pelata minigolfia. Me kuitenkin otimme vain rennosti, nautimme eväistä ja kesästä. 

Vaikka emme sinänsä tehneet juuri mitään koko reissun aikana, kului päivä kuitenkin nopeasti eikä tylsiä hetkiä oikeastaan ollut. On kiva välillä olla reissussa ihan ilman aikataulua eikä vain juosta paikasta toiseen. Kävimme siis Tampereen saaristossa piknikillä ja tulimme takaisin - ja tekisin sen uudestaan milloin vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti