maanantai 28. kesäkuuta 2021

Luonnollinen harvennus



Parvekkeella on kesäkuun aikana tapahtunut melkoinen kasvupyrähdys. Kaikki on komeasti pinnalla ja satoakin on jo saatu. Viime viikolla päästiin herkuttelemaan ensimmäisellä kurkulla ja tänään keräsin ensimmäiset lehdet salaatista. Laventelista olen leikannut jo yhden kerran kukintoja kuivumaan, ja sekin puskee niitä kokoajan vain lisää. 

Pelargoniat kukkivat edelleen täydessä loistossaan ja siemenestä kasvatetut auringonkukatkin alkavat vähitellen avautumaan. Tykkään siitä, kun kasvukaudella asioita tapahtuu aina eri aikoihin ja yhtäkkiä jonain aamuna huomaa, että tämäkin on auennut ja tuolta on jotain tulossa. Tänä vuonna kasvu on ollut yllättävän reipasta ja tuleva sato vaikuttaa kaiken kaikkiaan mahtipontisen runsaalta.


Maa-artisokat kasvavat kauheaa vauhtia, ja menevät varmaan katosta läpi ennen sadonkorjuuaikaa. Punajuuret ovat tulleet hyvin pinnalle, mutta niitä pitäisi vielä jossain vaiheessa harventaa. Harventaminen auttaa jäljelle jääneitä kasvamaan paremmin, kun kitukasvuiset yksilöt eivät vie turhaan tilaa tai ravinteita. Minusta kyllä hieman tuntuu siltä, että tässä meidän punajuuripenkissä on tapahtumassa jonkinlainen luonnollinen harvennus, sillä jotkut ovat selkeästi vahvemman näköisiä jo nyt.

Parvekkeen lisäksi keittiön Click and grow -älypuutarhassa alkaa mansikat olla punastumaan päin ja yksi tomaattikin tekee tuloaan. Kyllä omavaraisuus on sitten palkitsevaa, vaikkakin vain osittain toteuttuna. 








5 kommenttia:

  1. Vaude, hienosti kasvavat kasvit ja satoa alkaa tulemaan. Meillä ei oikein sujunut kaikkien kasvien esikasvatus siemenistä. Selkeää syytä tuohon ei löytynyt. Täydensin kasvimaata ostotaimilla ja jotain sieltä tulee nyt ainakin :)

    VastaaPoista
  2. Meidän kasvimaalla on käynyt tänä vuonna vähän huonommin kuin viime vuonna. Perunaa kyllä tulee mutta muut eivät ole edes kasvaneet...

    VastaaPoista
  3. Oi oman sadon tuotos maistuu jotenki extra hyvältä! Hienot kyltit! Ootko itse kirjoittanut?

    Aurinkoista kesäkuun viimeistä päivää!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Ai miten hienosti sulla kasvaa sato parvekkeella. Itse en uskaltanut laittaa keväällä mitään taimia tulemaan, kun tiesin lähteväni kesäkuussa pois muutamaksi viikoksi. Katsotaan saanko nyt mitään salaatin ja yrttien lisäksi kasvamaan enää tässä vaiheessa.

    Mukavaa kesän jatkoa sinulle :D

    VastaaPoista
  5. Oi mitä herkkuja olette saaneet maistella omalta parvekkeelta :)

    VastaaPoista