lauantai 13. toukokuuta 2017

Keksitty keksi

Tänään teki mieli jotain hyvää kahvin kanssa ja muistelin kaverin kahvipöydässä maistamiani maapähkinäkeksejä. En tehnyt aivan samanlaisia, kun en tiennyt millä ohjeella ne oli tehty, mutta hyviä nämäkin olivat. Otin ihan umpimähkään netistä jonkun hyvän oloisen reseptin ja tällä kertaa päätökseen vaikutti ohjeen helppous. Tässä ei tarvinnut vatkata eikä vaahdottaa, pelkkä tasainen sekoitus riitti. 

Maapähkinävoi on mielestäni liiallisina määrinä hieman tunkkaista, ja kun se oli kuitenkin tämän ohjeen pääainesosa, niin sitä makua välttääkseni ajattelin lisätä mukaan hieman raikkautta. Raastoin taikinaan sitruunan kuorta, joka toi kekseihin mukavan lisävivahteen. 


Näihin kekseihin tarvitset siis yksinkertaisesti vain desin fariinisokeria sekä maapähkinävoita, kaksi desiä kaurahiutaleita, kananmunan ja teelusikallisen leivinjauhetta. Kaikki vain sekoitetaan tasaiseksi, asetellaan pikkulusikoiden avulla pellille ja painetaan haarukalla tasaiseksi. Keksejä paistetaan 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Keksit kannattaa nostaa jäähtymään pohjapuoli ylöspäin, muuten niitä ei saa irti leivinpaperista. Tällä ohjeella keksejä tuli vain yksi pellillinen, eli jos meinaat, että vieraillekin riittää, niin kannattaa tuplata tai triplata ohje. Ja lisäksi, tämäkin ohje on lähes vegaaninen - riittää kun jätät vain munan pois tai korvaat sen vaikkapa banaanilla. 

Ja mikä parasta, ehdit leipoa näitä herkkusia vielä vaikka äitienpävän kahvipöytään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti