tiistai 2. toukokuuta 2017

Lakkaholisti
En ole koskaan ollut mikään supermeikkaaja tai laittautuja; voin ihan hyvin lähteä ulos ovesta harjaamatta hiuksia ja meikkaan silloin kun tuntuu siltä. On kuitenkin yksi asia mikä on aina hyvä olla kunnossa, nimittäin kynnet. Äärimmäisen harvoin minut näkee ilman kynsilakkaa tai repsahtaneissa lakoissa. Huolitellut kynnet ovat minun juttu ja tuossa taannoin kun näin kaveria, eikä ollut lakkaa, aiheutti se suurta kummastusta. Ja kyllä sitä myös tuntee itsensä enemmän omaksi itseksi, kun kynnet ovat tiptop.

Olen lakkaillut kynsiäni näin taajaan oikeastaan läpi koko aikuisiän. Se vain on sellainen minun juttu ja usein kynteni saavat myös huomiota osakseen. Esimerkiksi viime kesänä äitini ihmetteli miksi maalla lomaillessakin pitää kynsiä lakata ja kas - heti seuraavana päivänä torilla saivat kynteni aikaan hämmästelyä ja ihastelua. Hyvin harvoin siis myöskään lakkaan vain yhdellä värillä tylsästi, vaan yleensä koristelen kynnet käyttäen eri värejä tai sitten hyödyntäen strasseja, tarroja sekä glitteriä. Joskus ihmisiä myös ihmetyttää, että olenko muka tehnyt kynteni aivan itse ja onko minulla muka oikeasti luonnon kynnet. Tähän vastaan, että kyllä ja kyllä! Kynteni on laittanut vain kerran joku toinen ja silloinkin olisin itse tehnyt paremmat. En siis anna kenenkään muun laittaa kynsiäni enkä ole ikinä käyttänyt tekokynsiä. Omani kasvavat sen verran sukkelaan ja napakasti, ettei tarvitse lohkeilua pelätä.


Mitä muuta sitten teen lakkauksen lisäksi? Tässä kohtaa on pakko myöntää, että kaikenlaisen muun käsienhoidon laiminlyön kyllä aika huolella. Lyhennän kynsiä noin muutaman kuukauden välein, ja silloin samalla muotoilen ne viilalla haluamani malliseksi. Tätä en tosiaankaan tee joka lakkauksen yhteidessä, vaan vain silloin kun ne alkavat tuntua liian pitkiltä. Lyhennyksen jälkeen suosin yleensä ranskalaista manikyyriä, sillä se sopii mielestäni vain hieman lyhyemmälle kynnelle. Sitten kun pituutta ehtii tulla vähän lisää, on kiva leikkiä kaiken maailman koristeilla. Myös vuodenajat ja tapahtumat vaikuttavat lakkausvalintoihini, esimerkiksi hautajaisiin tai muihin arvokkaisiin juhliin mietin kynsiä hieman enemmän kuin perus arjessa. Joskus on kiva laittaa ihan liikaa timantteja ja glitteriä, kun taas toisinaan se ranskalainen manikyyri houkuttelee eniten. 


Päädyin höpöttämään näistä kynsijytuista nyt teillekin, sillä sain aivan mielettömän lahjan. Sain kahdeksan kappaletta O.P.I Infinite Shine geelilakkoja ja sehän on aivan mahtavaa! Geelilakkaus eli kestolakkaus on tavallista lakkausta pitkäkestoisempi ja lakkakin oli paljon peittävämpi. Ei siis tarvittu miljoonaa kerrosta lakkaa, niin kuin joissain tapauksissa. Nämä eivät myöskään tarvitse UV-uunia kuivuakseen, vaan kuivuvat ihan niin kuin muutkin lakat. Melkeinpä liian hyvää ollakseen totta. 

Vapuksi tietenkin halusin näitä uutukaisia kokeilla ja päädyin hennon vaaleanpunaiseen, keväiseen väriin. Sävyn tarkempi nimi on Indefinitely Baby ja ainakin omasta mielestäni väri on todella herkullinen. Lakka oli hieman paksumpaa kuin tavallinen, joten sen levitys oli paikka paikoin hieman haastavaa. Tai ehkä se vaatii vain totuttelua. 
Lopputulema on kuitenkin se, että O.P.I Infinite Shinen avulla saa kyllä kotikonstein erittäin tasaisen ja peittävän lopputuloksen, jonka luvataan kestävän jopa 10 päivää. Kestosta en vielä osaa sanoa, sillä lakkasin kynnet vasta toissapäivänä, mutta suuria ne ainakin lupailevat. 

Lakan päälle voi muiden lakkojen tapaan vielä lisäillä koristeita, ja itse päädyin lisäilemään vain kynsien kärkiin hieman hopeista glitteriä. Voi olla etten jaksa odottaa sitä kymmentä päivää, kun haluan päästä kokeilemaan noita kaikkia sävyjä ja laittamaan hieman timantteja kevään kunniaksi! Jos tykkäät kynsijutuista, niin Instagram -tililleni päivitän useammin kynsikuvia kuin tänne blogin puolelle. Etsi sieltä @annavalta ja hekumoidu! 

1 kommentti:

  1. Oih, noita lakkoja tekisi kyllä mieli kokeilla joskus! :> Itse pääsin viime viikolla ekaa kertaa käsiksi kynsipuuteriin ja olin ihan myyty. :D

    VastaaPoista