torstai 18. toukokuuta 2017

Yksi kakku, kaksi lemppariaYlihuomenna vanhenen ja tänään vietin kahvihetken kaverin kanssa. Sain samalla hyvän syyn leipoa synttärikakun, sillä viikonloppuna siihen tuskin on aikaa tai energiaa. 

Tänä vuonna synttärikakuksi valikoitui juustokakku, mutta en halunnut mitään ihan perusjuttua. Niinpä tein kahta makua ja kaadoin niitä vuokaan vuorotellen, niin sain kivan marmoroidun kuvion.  Mauiksi valitsin pätkiksen ja vadelman - kaksi ehdotonta lemppariani. Pelkkä minttusuklaa on mielestäni vähän liian makea ja tunkkainen, joten halusin vadelman raikastamaan sitä. 

Aina silloin tällöin kaikenlaisissa leivontalehdissä ja -blogeissa olen törmännyt siihen, kuinka kakkuja on koristeltu macaronseilla. Omaan silmääni ne ovat aina ihan järjettömän nättejä ja halusin itsekin sellaisen koristuksen väkertää. Niinpä koristelin kakkuni kahdella vadelmamacaronsilla, pätkismurulla, vadelmilla ja hopeakuulilla. Siitä tuli hieno ja juuri sellainen mitä lähdin tavoittelemaankin. Maku oli myös sellainen kuin kuvittelinkin, ja marmorointikuvio näkyi pinnassa kivasti. Täydellinen synttärikakku minulta minulle! 

2 kommenttia: