tiistai 22. elokuuta 2017

Irtiotto kankeasta arjesta


Huomenna taas raiteet kirskuvat ja kuljettavat meidät halki Suomen. Tänään olen pakannut vimmatusti ja aamulla olisi herätys kukonlaulun aikaan. Lähdemme nimittäin pienelle "kesälomalle" pohjoiseen, suuntana Oulu, Kemi sekä toivottavasti myös Hailuoto. Majailemme Oulussa neljä yötä, ja teemme vain päiväretkiä muihin mainitsemiini kohteisiin. 

Ehkä saatat ihmetellä miksi haluamme lomailla juuri Oulussa, kun yleensä ihmiset kaipaavat etelän lämpöön. Mutta syy on hyvin yksinkertainen. Oulu on paras paikka kaikista ja oikeastaan se on heti Pariisin jälkeen yksi lempipaikoistani. Ensi kohtaamiseni Oulun kanssa oli kesällä 2011 ja sen jälkeen olen aina kaivannut sinne yhä uudestaan ja uudestaan. Toinen syy on se, että miehen sukulaiset asuvat siellä päin ja menemme heitä samalla tervehtimään. Edelliskerrasta kun on jo jokunen tovi aikaa. 

Aluksi meidän piti tehdä tämä reissu keskikesällä ja vähän pidemmän kaavan mukaan, mutta tiivistimme hieman ja siirsimme sen tähän elokuun lopulle. Siihenkin on ihan pätevä syy, nimittäin ylihuomenna vietämme kolmatta hääpäivää ja mikä olisikaan parempaa kuin herätä hotellin pehmeistä lakanoista ja tehdä kaikkea muuta kuin arkirutiineja. Odotan matkaa ihan kamalasti, sillä juurikin tuo pieni irtiotto kankeasta arjesta on erittäin tervetullut. Lisäksi odotan hotellin pehmeää sänkyä, johon uppoaa niin, että vain nenänpää näkyy ja vaikka en olekaan aamuihminen, niin odotan niitä hotellin notkuvia aamiaispöytiä. Namskis. Odotan myös sitä Oulussa kiertelyä, tuttuja ja uusia paikkoja, Hailuodon retkeä, kiireettömyyttä ja vapautta. Voimme tehdä mitä vain, sillä tiedän, että Oulu ottaa meidät avosylin vastaan ja tarjoaa meille parastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti