keskiviikko 2. elokuuta 2017

Sadonkorjuu


Muistatteko kun keväällä istuttelin paljon kaikennäköisiä hyötykasveja parvekkeelle? Nyt olisi varmaan aika kertoa kuinka niiden kävi. 

Satoa saatiin, monenlaistakin. Salaatit ja yrtit kasvoivat hyvin, vaikkakin salaatit joutuivat lopulta kirvojen uhreiksi. Niinpä ne lensivät roskiin, ettei kirva-armeija ehtisi hyökätä muihin kasveihin. Muutamia yksilöitä havaittiin tuhotöissä, mutta nekin kukistettiin mäntysuopasuihkeella. Tänä vuonna siis ihan oikeasti voitimme kirvat! 


Vadelma ei ole ollut kovinkaan iloinen, eikä näin ollen ole tuottanut mitään. En tiedä mitä vadelmataikoja olisi pitänyt tehdä, mutta toivon, että se talvehtii kiltisti ja sitten ensi vuonna antaa edes pari marjaa. Chili tuotti yhden lasipurkillisen verran ja lehtikaalikin valmistui, muttei ollut kai erityisen maukasta.

Kurkku puolestaan komeilee parvekkeen kuninkaana ja on antanut meille jopa kaksi kurkkua! Odotin toki siltäkin satoa vähän enemmän, mutta oli tuo nyt tyhjää parempi. Ehkä sieltä vielä yksi ehtii kasvaa. Kyllä oma, ihan siemenestä asti kasvatettu kurkku vaan on niin paljon parempaa kuin yksikään kaupasta ostettu. Niin rapea ja maukas, että niitä olisi voinut kyllä nauttia useammankin. 

Ensi vuonna siis uusintayritykseen menee ainakin salaatti, basilika, chili ja ehdottomasti kurkku. Toivottavasti silloin useampi kurkuntaimi menestyisi, kun nyt vain yksi viidestä alkoi kasvaa.


2 kommenttia:

 1. Oi, mukavaa kuulla, että saitte satoa! Meidän parvekkeellamme on ihan sikana kirvoja, mutta satoa on kyllä myös tullut. Kurkkuja on tosin kypsynyt vasta pari - enemmän on kuitenkin varmasti tuloillaan vielä kesän mittaan. Tomaattien ja paprikoiden kypsymistä saadaan varmasti odotella vielä loppukesälle. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirvat on kyllä inhoja. Kannattaa sumutella vahvalla mäntysuopa-vesi seoksella - 5dl vettä ja 1dl mäntysuopaa! Ja kannattaa suihkia useampana päivänä peräkkäin, vaikka viikonkin ajan :)

   Poista