perjantai 4. elokuuta 2017

Kaikenkattava kokonaisuus


Tällä viikolla järjestetään jälleen Herkkujen Suomi -lähiruokatori sekä suomalaisten pienpanimoiden Syystober. Me tutkimme markkinatarjontaa tänään, ja jos et ole vielä ehtinyt paikan päälle, niin suosittelen kyllä lämpimästi. Tämä kaikenkattava kokonaisuus sijaitsee Helsingin Rautatientorilla ja on avoinna vielä huomenna.

Tarjolla oli paljon maistiaisia, asiantuntevia näkemyksiä ja yhteen arvontaankin osallistuin. Olin iloinen löytäessäni taas aivan uusia tuotteita, sillä tuntuu, että välillä tulee markkinoiltakin ostettua vain kaikki samat jutut. Nyt mukaamme tarttui hamppusnäksejä, marinoituja valkosipulin kynsiä, ihanaa kaura-kurpitsa näkkileipää, perunarieskaa sekä pehmoisia reikämunkkeja. Juustot ja lihasäilykkeet jätimme tällä kertaa rauhaan.  

Kierrettyämme alueen kahdesti, päätimme ottaa Syystober -oluset ja vähän naposteltavaa. Mies huolehti olutvalinnoista, minä vaikutin ruokapuoleen. Nautiskelimme paistettuja muikkuja, punajuuri- ja bataattisipsejä sekä hirvimakkaraa. Tuo makkara oli kyllä parasta makkaraa vähään aikaan ja harmitti kun sitä ei myyty muuta kuin alueella syötäväksi. Minä kun olisin halunnut sitä pari pakettia kotiinkin. Jälkkäriksi vielä muurinpohjalettuja ja kahvia, niin kyllä olikin jo masu täynnä.

En voi edes sanoin kuvailla kuinka paljon tykkään tällaisesta markkinahumusta! Tunnelma, ruoka ja ihmiset - kaikki uudet kohtaamiset ja makujen loputon sinfonia. Kokeile sinäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti