maanantai 19. huhtikuuta 2021

Retkikeitto


Vietimme viikonloppuna leppoisan onkiretken läheisen kanavan rannalla. Oli mahtavan lämmin, vaikka ihan ilman takkia ei viitsinyt kuitenkaan olla. Hetken jos toisenkin ongittuamme oli saaliina vain pari pientä sinttiä, joten siitä ei kalakeitoksi ollut. Onneksi kassissa oli eväät mukana.

Halusimme tällä kertaa jotain muuta syötävää kuin vain eväsleipiä. Jotain ruokaisampaa, mutta kuitenkin helposti retkellä toteutettavaa. Muistin kerran nähneeni jossain ruokaohjelmassa itsetehdyn nuudelikeiton purkissa ja siitä se ajatus sitten lähti. Meillä oli purkeissamme eri nuudeleita, sillä mies pitää leveämmistä ja minä ohuemmista, ja juuri se itseasiassa onkin parasta tässä ruoassa, että kumpikin voi laittaa keittoonsa mitä haluaa. Erillisessä purkissa oli mukana silputtua kevätsipulia ja korianteria, joita mies lisäsi omaan annokseensa ja muutoin piknikkiämme täydensi vielä dippivihannekset, jogurtti-mysli jälkkäri sekä karkkipussi.



Retkinuudelikeittoon tarvitaan siis tiivis lasipurkki, riisinuudelia, vihanneksia, mausteita ja jokin proteiinin lähde. Päädyin thai-katkarapukeittoon, johon sekoitin ensin mausteliemen currytahnasta, kookoskermasta, kalakastikkeesta ja limestä. Jaoin mausteliemen kahteen purkkiin ja kasasin loput ainekset päälle - nuudelia, herneitä, maissia, ohueksi suikaloitua porkkanaa sekä katkarapuja. Retkellä purkkeihin kaadettiin termospullosta kuumaa vettä ja odoteltiin nuudelien kypsymistä. Mausteliemi sekoittui keittoon ja se oli aivan täydellinen retkieväs. Nuudelien esikypsennys on ainut asia, jonka tekisin ensi kerralla toisin. Vaikka termospullossa vesi pysyy kuumana, niin se ei ollut kuitenkaan ihan kiehuvaa, jolloin nuudeleihin jäi vähän liikaa purutuntumaa. Parin minuutin esikeitto varmasti ratkaisisi tämän ongelman, mutta nuudelin kypsyydestä huolimatta meillä oli täydellinen onkiretki, vaikka saalis jäikin olemattomaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti