lauantai 17. huhtikuuta 2021

Kellarista käyttöön

 

Huonejärjestyksen muututtua kasveillani ei ole oikein ollut mitään järkevää paikkaa, vaan ne ovat olleet sikin sokin olohuoneen lattialla. Haaveilin kukkapöydästä, mutta kaikki hienot ovat niin kalliita. Siksipä aloin kyselemään tutuilta, olisiko kenelläkään nurkissa ylimääräisenä mitään jakkaroita tai palleja, ja rukouksiini vastattiin. Appiukon kellarista löytyi vanhoja puulaatikoita, joissa näin heti mahdollisuuden. Rapistuneet vanhat laatikot maksavat usein kirppareilla useita kymppejä, joten kiva kun jollain oli tällaisia tarpeettomana. Toisen roska todellakin voi olla toiselle aarre - varsinkin jos osaa vähän tuunata.  





Kellarissa vietettyjen vuosien jälkeen pesin laatikot ensin huolellisesti vanhalla tiskiharjalla ja mäntysuovalla, ja annoin niiden kuivua yön yli ennen maalausta. En hionut niitä mitenkään, sillä niissä ei ollut mitään pinnoitetta, niin ajattelin pesun riittävän. Pienet rosot ei myöskään haittaa omaa silmääni, joten hiominen sai jäädä. Maalauspisteen tein parvekkeelle, jotta sai hyvin tuuletettua, ja maaliksi valitsin huonekaluille tarkoitetun vesiohenteisen lakkamaalin. 

Raaka puu imi maalia ihan kiitettävästi, joten projekti vähän venähti, kun maali loppui heti käsittelyssä, ja piti lähteä uudestaan maalikaupoille. Maalasin laatikot kahteen kertaan, jolloin lopputulos oli tarpeeksi peittävä ja tasainen. Maalin piti aina antaa kuivua vuorokauden verran, joten kokonaisuudessaan tähän hommaan meni reilu viikko. Aluksi myös ajattelin, että helppo homma, mutta laatikoista löytyikin yllättävän paljon pikku koloja ja rakoja, joiden maalaamisessa meni aikaa. 

Nyt laatikot ovat kuitenkin viimein valmiit ja paikoillaan, ja minä pidän niistä. Ihanan raikkaat, mutta kuitenkin rustiikkiset. Tykkään myös siitä, että niitä voi siirrellä tai käännellä, jolloin tuosta kukkatasosta tulee aina eri näköinen. Mielestäni on liian tylsän näköistä, jos kaikki on virtaviivaisen suorassa, vaan pitää olla vähän eri tasoja ja ulottuvuuksia. Ja mikä parasta, tämä muutos maksoi vain parin maalipurkin verran.

 Mitä pidät muutoksesta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti