lauantai 24. huhtikuuta 2021

Taimitarha



Katsotaanko vähän mitä taimitarhaani kuuluu? Click and grow-automaatti on pitänyt lupauksensa ja kasvattanut meille vaivatta hienon keittiöpuutarhan. Näiden neljän viikon aikana ei ole kertaakaan vielä tarvinnut lisätä säiliöön vettä, joten tämän voi jättää huoletta kotiin kasvamaan pidemmänkin loman ajaksi. Kasveja sen sijaan olemme automaattiin lisänneet, sillä salaatti kasvaa niin hienosti, että laitoin toisenkin tulemaan. Myös yhden kaupan korianteriruukun laitoin ihan koemielessä, ja hyvin sekin siinä viihtyy. Lehtisalaatti tosiaan oli nopein ja on jo neljän viikon jälkeen ihan syötävää. Kuukauden päästä keittiössä rehottaa varmasti jo aikamoinen viljelmä! 



Artisokkarintamalle iski pieni takapakki, sillä osa ulos siirretyistä taimista ei selvinnyt muutoksesta. Yli puolet sentään selvisi, mutta neljä istutin uudelleen. Onneksi ne kasvavat pitkälle syksyyn, niin myös näistä matti myöhäsistä saadaan varmasti ruokaa pöytään.  

Tomaatit, chilit, kurkut ja auringonkukat kasvavat viimein hienosti, ja lisäsin repertuaariin vielä yhden uuden tulokkaan. Kokkasin pääsiäisenä myskikurpitsaa, josta otin siemeniä ja laitoin multaan. En oikein tiennyt mitä siemenille pitäisi tehdä, niin huuhtelin ne ja kuivatin yön yli talouspaperin päällä ennen istutusta. Viikossa 8/12 tuli pinnalle ja nyt jo kaikki paitsi yksi on kovassa kasvussa. Vien taimet äidille, jotta ne saadaan avomaalle ja niillä on tilaa kasvaa. Toivottavasti niistäkin tulisi satoa! 

Olen myös pitänyt tuollaista kasvikalenteria kaikilta niiltä vuosilta, kun olemme kasvattaneet hyötykasveja parvekkeella. Tilastotietoa alkaa siis olla jo ihan kiitettävästi, ja tiedoista on ollut kasvatuksessa myös hyötyä. Voi esimerkiksi helposti vertailla eri vuosien satojen laatua istutusajankohdasta riippuen. Suosittelen kasviharrastajille tietojen keräämistä oman kehityksen edistämiseksi ja on se myös hauska lisä tähän touhuun.



1 kommentti:

  1. Fiksua pitää tuollaista kasvikalenteria!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista