tiistai 17. toukokuuta 2022

Parasta aikaa


Vielä en voi esitellä parveketta kokonaisuudessaan, sillä se ei ole vielä täydessä loistossaan. Sinne tarvitsisi vielä lisää kukkia ja koristusta, mutta kasvit on niin hyvässä kasvussa, että tulin niistä kertomaan. Yhden kasvulaatikon nostin pienelle pöydälle, sillä tunnelma näytti jotenkin niin tasapaksulle, kun kaikki olivat lattialla vierekkäin. Sisustuksessa pitää mielestäni olla aina eri korkeuksia ja tasoja - oli se sitten sisällä tai ulkona. 

Muistatteko kun laitoin laventelia ihan siemenestä kasvamaan? Ne ei oikein meinanneet lähteä kasvuun, joten ostin valmiita taimia, mutta lopulta muutama omakasvattamakin löysi pinnalle. Otin niistä parhaimman ja laitoin ostetun taimen kanssa kasvamaan. Jään jännityksellä odottamaan, että mitä siitä lopulta tulee.





Vappuna siirsin esikasvatettuja kasveja ja yrttejä ulos, sekä istutin perunat ja herneet. Muutamaa viikkoa myöhemmin kumpikin on jo pinnalla ja yrtit ovat hyvässä kasvussa. Halusin laittaa kaikki yrtit yhteen isoon astiaan, jotta sain tuollaisen kauniin yrttiruukun. Itse kasvatetuille kurkuntaimille kävi huonosti, mutta onneksi Plantagenissa myytiin saman lajikkeen taimia. Siirsin ne ulos viikko sitten kun ei ollut enää pelkoa yöpakkasista, ja nyt siellä on jo ensimmäinen kurkku tulossa! 

Keittiön yrttiruukku muutti myös ulos ja näyttäisi siltä, että siitäkin saadaan satoa. Tämä aika on jotenkin aina ihan parasta, kun näkee kuinka kaikki alkaa kasvamaan ja saa touhuilla kaikenlaista parvekkeella. Aina on joku, joka tarvitsee nyppimistä tai tukikeppiä tai jotain muuta apua. Ja minä pidän siitä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti