sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Tuomaan markkinat


Olen asunut Helsingissä yli 10 vuotta, mutta perinteisille Tuomaan markkinoille en ole ikinä vielä ehtinyt. Tai en tiedä onko se nyt ehtimisestäkään kiinni, on vain ollut aina niin kylmät ilmat. Tänään päätin kuitenkin pukea lähes kaikki vaatteet mitä kaapista löytyy, ja lähteä tunnelmoimaan Helsingin Senaatintorille. Ja lopultahan kylmyys on kuitenkin myös mielentilasta kiinni.

Tuomaan markkinat on 1990-luvun puolivälistä asti järjestetty joulutori, joka kokoaa yhteen eri alojen pienyrittäjiä. Markkinoilta löydät lahjoja pukinkonttiin tai herkkuja joulupöytään. Kiertelyn lomassa voi pysähtyä glögille sekä lapsille ja lapsenmielisille löytyy tietysti karuselli. 


Alue oli ihana ja joulumusiikki raikasi, ja olisi voinut kuvitella olevansa romanttisessa joulukomediassa, mutta valitsin aivan väärän päivän. Näin sunnuntaina se oli nimittäin ihan täynnä ihmisiä, eikä kojuille päässyt katselemaan mitään. Tarkoituksenani oli ostaa jotain herkkuja kotiin sekä syödä lämmintä riisipuuroa, mutta siihenkin oli sen verran pitkä jono, että päätin jättää välistä. Ihan niin paljoa en riisipuurosta kuitenkaan välitä.

Joten loppujen lopuksi vain kiertelin ja ihastelin hetken, kunnes lähdin sisätiloihin kuumalle kaakaolle. Täytynee tehdä joku päivä vielä toinen kierros, jos pääsisi ihan kojuille asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti