sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Joulu
Joulu alkaa olla pikkuhiljaa takanapäin. On syöty, katsottu elokuvia, juotu glögiä, avattu lahjoja ja syöty lisää.

Aatto aloitettiin täytekakulla, sillä illemmalla suuntasimme ravintolan joulupöytään. Halusin tehdä jouluksi täytekakun, koska jouluna juhlitaan ja täytekakku kuuluu juhlaan. Yritän joka vuosi tuoda jotain uutta jouluun ja etsin edelleen niitä meidän omia perinteitä. Parhaita ovat ne joulut Tallinnassa, mutta näin kotijouluna on tuo ravintolan joulupöytä pelastus. Ensinnäkin tulee käytyä vähän jossain, ja toisekseen, on aika turhauttavaa valmistaa kaikki jouluruoat vain kahdelle hengelle.
Näin joulupäivänä meillä on ohjelmassa juustoja ja tapaksia, kotitekoista graavia ja saaristolaisleipä. Tänään ollaan ihan vain kotona pyjamassa koko päivä ja huomenna joulu kerätään takaisin laatikkoon. Eilen kyllä hetkeksi mykistyin, kun tultiin aattoillalliselta kotiin, sillä kuusi oli aika kaunis pimeässä asunnossa. 

Toivottavasti sinun joulusi on ollut juuri itsesi näköinen ja olet saanut nauttia siitä omalla tavallasi. Itse ainakin huomaan itsessäni, että vähitellen yhä enemmän ja enemmän ne lapsuudenkodin jouluperinteet ja -tavat jää pois, ja tilalle syntyy jotain täysin omaa. Mitään vakiomuotoa se ei ole vielä saavuttanut, enkä tiedä onko se edes tarpeen. Jouluja tulee ja menee, ja aion viettää sitä aina niin kuin sillä hetkellä tuntuu parhaimmalta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti