sunnuntai 25. joulukuuta 2016

All I want for christmas...


Hiphei! Jouluaatto oli ja meni, jättäen muistoihin paljon naurua ja iloa. Kuusen koristelimme kotosalla jo edellisenä iltana,ja pikku jouluapulainen oli tietysti myös tiiviisti mukana. Jokaisella hännän heilautuksella lähti kourallinen neulasia.

Jotenkin oma joulumieleni on ollut paljon jouluisempi ennen tätä varsinaista juhlaa. Itse sain paljon enemmän irti kaiken suunnittelusta ja ahkeroinnista, kuin jouluähkyn saavuttamisesta. Toki varmasti tuo taivaalta satava vesi vaikuttaa asiaan. Pikku pakkanen ja hentoinen lumikerros olisivat viimeistelleet kaiken. Taisin jossain vaiheessa tokaistakin, että jospa liimattaisiin tomusokeria ikkunoihin...Aattoaamu alkoi tietenkin jouluisilla lastenohjelmilla, ennen kuin suuntasimme anoppilaan. Edellisen päivän järjestelyistä johtuen aattona ei tarvinnut laittaa kuin laatikot uuniin lämpenemään ja kaikki ruoat nätisti esille. Sitten vain syötiin, syötiin - ja syötiin. 

Meidän aattoomme sujui suhteellisen rauhallisesti, ruoanlaittohässäkkää lukuun ottamatta. Halusin saada pöydän koreaksi joulurauhaan mennessä, mutta syömään päästiin vasta yhden jälkeen. Eipä se nyt sinänsä onneksi haitannut, ja siitä eteenpäin syötiinkin sitten koko päivä. Ensin jouluruokia, sitten kahvia ja leivonnaisia, sen jälkeen hieman riisipuuroa ja kohtahan sitä jo joku kysyikin, että saisiko vähän kinkkua. Tuntui kyllä, että on itsekin syönyt jo ihan liikaa, mutta kummasti sitä vielä ennen nukkumaan menoa maistui kinkkusiivu jos toinenkin.

Jouluaattona myös pelattiin lautapelejä, avattiin lahjoja. kuunneltiin joululauluja, rakastettiin, otettiin valokuvia, katseltiin Samu Sirkkaa ja yksi romanttinen joululeffakin. Tytöt saivat valita, niin tietenkin miesten oli pakko suostua - jos ei muuten niin joulurauhan säilyttämiseksi! Kaikenkaikkiaan liputan nyt kyllä tällaisen kaverijoulun puolesta. Ei ole mitään paineita, saa tehdä juuri niin kuin haluaa ja kenen kanssa haluaa.

Mutta, meidän joulutohinamme päättyy nyt tähän. Jouluruokia syödään vielä, mutta itse ainakin aion olla tämän ja huomisen kotona pyjamassa, katsella miehen kanssa elokuvia tai sarjoja ja ihastella joulukuusta. Rauhaisaa joulun jatkoa!

1 kommentti:

  1. Ihanan ja herkullisen näköisiä jouluruokia teillä! <3

    VastaaPoista